Jääkiekko

Jaromir Jagr jaksaa yhä hämmästyttää

Jaromir Jagr on tehnyt viime aikoina selväksi, ettei hänen NHL-jääkiekkouransa lopullisia tilastolukemia kannata vielä arvailla.

Vuosi sitten tshekkilegenda ja Teemu Selänne kilpailivat tasapäisesti samoissa maalilukemissa, ja näytti siltä, että Selänteellä on mahdollisuudet päätyä urallaan korkeampaan maalimäärään kuin Jagr. Nyt kilpailussa ei ole enää arvailtavaa. Selänne, 43, pelaa viimeistä kauttaan vaatimattomin tehoin, mutta Jagr, 41, säkenöi lähes piste per peli -tahdilla New Jersey Devilsissä ja näyttää pysyvän kuvioissa vielä hyvän aikaa.

Lauantain NHL-kierroksella Jagr teki NHL-uransa 694. maalin ja nousi historiatilastossa jakamaan kuutossijaa Mark Messierin kanssa. Selänteen maalilukema on tällä hetkellä 679.

Jagr myös pohjusti Andy Greenen tekemän jatkoaikamaalin, kun Devils haki 5–4-vierasvoiton Washingtonista. Tshekin tehosaldo ottelusta oli 1+2.

– Hän hämmästyttää minua joka ilta, kun saavun kaukalon äärelle, Devilsin päävalmentaja Peter DeBoer ylisti.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Minulla ei ole paljon enempää adjektiiveja hänen kuvailemiseen. On vain ilo työskennellä hänen kanssaan.

Kilpakumppani Selänne jäi kierroksella ilman tehoja, mutta hänen joukkueellaan Anaheim Ducksilla pyyhkii hyvin. Ducks kaatoi New York Islandersin 5–3 ja teki uuden seuraennätyksen ottamalla kahdeksan perättäisen voittonsa. Kapteeni Ryan Getzlaf teki maaleista kolme.

Gaborikin epäonni jatkuu

Columbus Blue Jacketsin slovakkitaituri Marian Gaborikin epäonniseen loukkaantumishistoriaan kirjoitetaan taas uusi luku. Polvivammasta toipunut Gaborik palasi lauantaina tosipeleihin yli kuukauden tauon jälkeen, mutta hän joutui pikavauhdilla takaisin sairaslistalle, kun Philadelphian Zac Rinaldon taklaus mursi hänen solisluunsa.

Rinaldo ei saanut tilanteesta jäähyä. Columbus voitti ottelun maalein 6–3.

Gaborik oli Columbuksen toimitusjohtaja Jarmo Kekäläisen suurhankinta viime keväänä. Hänen loukkaantumisensa on iso takaisku myös Slovakian olympiajoukkueelle.

Valtteri Filppula auttoi kahdella syöttöpisteellään Tampa Bayn 3–2-jatkoaikavoittoon Carolinasta. Filppula on ollut tehoilla neljässä ottelussa perättäin.

TS - STT