Jääkiekko

Laatulätkää veroparatiisissa

Laatulätkää veroparatiisissa

Kirjoitin TS:n Lukijan kolumni -palstalla kahdenlaisista veroparatiiseista: sellaisista joissa pyritään edistämään harmaata taloutta ja kiertämään veronmaksua ja sellaista joissa verovaroin ylläpidetään julkisia palveluja ja hyvinvointivaltiota – joukkuepeliareenoita myöten.

Sain nettisivuilla seuraavan kommentin: Mistä rahat Liigaan?

Kivaa olisi myös tietää mihin sitä "harmaata" rahaa sitten käytetään, toivottavasti ei ainakaan kirjoittajan sydäntä lähellä olevan sini-puna-valkoisen jääkiekkoseuran vuotuisten tappioiden kattamiseen. Nimim. Musta valkoinen

Tunnen hyvinkin läheltä monta mustavalkoista tepsiläistä. Lähes kaikki ovat intomielisiä – avarakatseisiakin - palloilulajien seuraajia ja pelaajia itsekin. Useimmat ovat tietenkin turkulaisia ja kannattavat TPS:n lisäksi esim. Interiä ja TuToa paitsi ei tietenkään jos TPS pelaa niitä vastaan. Sellainen on ymmärrettävää.

Mutta että kaikkien pitäisi olla vain ja ainoastaan saman joukkueen kannattajia. Huhhuh !

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Eilen TuTo-Sport seikkailussa en nähnyt yhtään mustavalkoisessa kannattaja-asussa liikkuvaa katsojaa. Se on harvinaista. Toisella jaksolla vieressäni istui kaksi arviolta 12-13-vuotiasta poikaa. Eivät kuulema itse pelaa lätkää. Toinen heistä käy katsomassa myös TPS:n matsit. ”Nyt alkaa TPS:n nousu kun saatiin voittolaukaussuma käännettyä”. Nyökkäsin ja samalla hetkellä Nico Manelius tälläsi 2 - 1 Ville-Vesa Vainiolan ja Antti Virtasen superkattauksesta.

Ei olut siinä poikien riemulla rajaa, kun nousivat spontaanisti seisomaan ja hurraamaan. ”Juuri kun pelkäsimme että ote lipsuu Sportille”, totesimme kaikki kolme yhdessä. - Yksityinen autonkuljettajani liittyi seuraamme. Tuo puhelias mieskin joutui niin toisen erän villien ja TuTon kannalta lopulta riemukkaitten tapahtumien valtaan, että vasta tauolla lyttäsimme poikien kanssa manalan syvimpään onkaloon suunnitelmat, joiden mukaan liigaan pääseekin pikemmin rahalla ja suhteilla kuin urheilullisilla ansioilla.

Suomalaisen veroparatiisimallin ja hyvinvointiyhteiskunnan 2586 osallista nauttivat Kupittaalla vauhdikkaasta, kuumasta ja tunteikkaasta illasta. Myös jääkiekkokulttuuri – parhaimmillaan – pidentää ikää ja lisää terveyttä. Olkaamme kiitoksia sellaisen mahdollistajille – taustajoukoille, yhteiskunnallisille päätöksentekijöille, rahakirstujen vartijoille, valmentajille, erotuomareille, pelaajille, narratiivisille journalisteille – ja itsellemmekin ottelulipun lunastaneina.

Leo Lindstedt