Jääkiekko

TPS voitti maalintekokilpailun

SaiPa–TPS 5–8

TPS:n A-nuoret voittivat viikonvaihteen toisenkin pelinsä nuorten SM-liigassa. Sunnuntaina Palloseura kaatoi Lappeenrannassa runsasmaalisessa ottelussa SaiPa:n maalein 8–5.

– Se oli oikea maalintekokilpailu. Positiivista on se, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla, kun meiltä seitsemän eri pelaajaa onnistui maalinteossa. Tämä oli koko joukkueen voitto, TPS:n päävalmentaja Juuso Nieminen kertoi.

– Ainoa asia, johon en tänään ollut tyytyväinen, oli puolustuspelaamisemme. Siinä meille tuli nukahduksia, joista vastustaja teki kaikki maalinsa.

Julius Vähätalo teki Tepsille kaksi osumaa ja lopuista vastasivat Niklas Salo , Jesse Lindsten , Krister Mähönen , Kevin Kallonen , Juho Virtanen ja Oskari Siiki . TPS-maalilla Kalle Hokkanen venyi 37 torjuntaan.

TPS oli ottelussa jo tappiolla lukemin 1–3, mutta nousi hyvällä ylivoimapelillä 4–3 -johtoon. Johtoon päästyään Palloseura paransi peliään ja hallitsi ottelua.

– Joukkue ryhdistäytyi hienosti kesken pelin, Nieminen mietti.

– Lappeenranta on aina ollut meille vaikea paikka pelata. SaiPa puolustaa hyvin ja iskee vastaikuista. Siinäkin mielessä nämä olivat meille tärkeät pisteet.

Ensi viikolla TPS:lla on ohjelmassa kolme ottelua.