Jääkiekko

Ei merkkiäkään taistelusta

TPS–HIFK 1–4

TPS:n torstaisesta pelistä kaiken kertoo HIFK:n tekemä neljäs maali. Koko Palloseuran ykköskenttä seisoi tumput suorina oman maalin edessä ja antoi vastustajan kaikessa rauhassa hakata kiekkoa sisään tarpeeksi kauan, että se myös maaliin meni. Minkäänlaista puolustushalukkuutta ulkomaalaiskenttä ei tilanteessa – eikä koko pelissä – osoittanut. Ei ihme, että TPS-valmennus piti kauden surkeimman ottelun jälkeen joukkueelleen pitkän puhuttelun. Kun päävalmentaja Kai Suikkanen lopulta ilmestyi median eteen, myönsi hän saman asian.

– IFK:n neljäs maali kuvastaa koko meidän tekemistämme. Meillä ei ollut minkäänlaista taistelua, taklaamista, yrittämistä. Pelattiin niin, että Kiira Korpi olisi varmaan tykännyt, Suikkanen tykitti.

Ykköskenttä täysin yössä

Erityisen murheellinen torstai-ilta oli TPS:n ykköskentälle. Keskushyökkääjä Jeff Halpern oli jäänyt edellisen Tappara-ottelun viimeisestä erästä johtamaan ketjua, jonka laidoilla pelasivat Francis Paré ja Dan Sexton . Ketju oli HIFK:ta vastaan täysin vastaantulija ollen jäällä HIFK:n ensimmäisen ja neljännen maalin aikana. Myös joukkueen ykköspakkipari Shaone Morrisonn–Steven Seigo pelasi heikoimman ottelunsa TPS:ssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Ulkomaalaisten ”superkenttä” otti takkiin kaksi miinusta, osa heistä kolmekin. He olivat laiskoja paskoja, jotka eivät puolustaneet yhtään. Surullisinta on se, että he ovat se osa joukkuetta, jonka pitäisi omalla esimerkillään johtaa muita. Muut pelaajat katsovat heitä ylöspäin, Suikkanen latasi.

Miksi ihmeessä ykkösketju sitten pysyi koko pelin ajan samassa koostumuksessa?

– Mietimme kyllä toisen erän jälkeen, että hajotamme ketjun. Emme kuitenkaan tehneet sitä, koska se olisi sotkenut hyvin pelanneen kakkosketjun pelin. Tero Koskiranta on saanut kakkosketjussa isomman roolin ja hänen vierellään Tuomas Suominen ja Matias Sointu pelasivat hyvin, Suikkanen sanoi.

Koskiranta teki ottelussa TPS:n ainokaisen. Sentteri voitti aloituksen, rynni väkisin eteenpäin ja laukoi kiekon erinomaisesti toisessa liigaottelussaan esiintyneen IFK-maalivahti Ville Husson taakse. HIFK:n maaleista vastasivat Rico Fata , Eero Somervuori , Iiro Pakarinen ja Tony Salmelainen .

Emme ole tätä parempia

HIFK.n päävalmentaja Raimo Summanen kiteytti torstain ottelun osuvasti.

– Olisiko ollut niin, että meidän parhaat pelaajamme olivat tänään parempia kuin Tepsin parhaat pelaajat, Summanen mietti.

– Ihan totta, Suikkanen vastasi.

– IFK oli tänään selvästi parempi. Täytyy olla realisti: me emme ole tätä parempia, hän jatkoi.

Tepsin kokoonpanosta torstaina puuttuivat puolustaja Jere Pulli (ylävartalovamma) sekä hyökkääjät Charles Bertrand (alavartalovamma) ja Derek Famulare (lepovuoro). Heitä kokoonpanossa paikkasivat A-nuorista nostetut puolustaja Niklas Friman sekä hyökkääjät Mikko Rantanen ja Rasmus Kulmala . Voittonsa ansiosta HIFK nousi sarjataulukossa kymmenenneksi. TPS:n putosi pudotuspeliviivan alapuolelle sijalle 12.

Ennen ottelua muistettiin Antero Niittymäen hienoa uraa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TS - JUSSI LEPPÄSYRJÄ