Urheilu

Noronen HIFK:n sankari

Helsingin IFK otti HPK:lta kotiedun takaisin hakemalla Rinkelinmäeltä 3–1 (2–0, 1–1, 0–0)-vierasvoiton jääkiekon SM-liigan puolivälierissä. HIFK tasoitti ottelusarjan 1–1:een.

HIFK:n voiton arkkitehtejä olivat 46 laukausta torjunut maalivahti Mika Noronen sekä joukkueen ykkösketjun kokeneet ja taitavat hyökkääjät Kim Hirschovits (1+1) ja Juha-Pekka Haataja (1+1).

Ottelun ensimmäinen erä oli jäähyjen rikkoma. HPK:n Janne Laakkonen ehti istua rangaistusaitiossa 41 sekuntia, kun HIFK:n Kimmo Kuhta ja Toni Söderholm syöttelivät Teemu Ramstedtin maalipaikkaan, josta mies laukoi 1–0-johdon. Haataja siirsi vielä helsinkiläiset kahden maalin johtoon avauserän lopulla.

Toisessa erässä HPK kavensi Jyrki Louhen näyttävällä maalilla, mutta HIFK vastasi ja karkasi Hirschovitsin osumalla 3–1:een. HIFK johti 3–1 myös joukkueiden ensimmäistä kohtaamista Helsingissä. Silloin HPK rynnisti jatkoajalle ja 4–3-voittoon, nyt HIFK:n kantti kesti. Ankarasti yrittänyt HPK saanut päätöserässä mahdollisuutta kavennukseen.