F1

Schumille tunne toistaiseksi paras tulos

Mercedes Grand Prix esiintyi keskiviikkona ensimmäistä kertaa malesialaisen öljyjätti Petronasin tukemana formula 1 -kilpatallina malesialaisfaneilleen Kuala Lumpurin keskustaan vedetyllä miniradalla.

Michael Schumacher, Nico Rosberg ja Nick Heidfeld saivat saman tien kosketuksen päiväntasaajan monsuunisateisiin, kun näytösajoa jouduttiin siirtämään vesimassojen velloessa asvaltilla.

Petronas kuuluu F1-autoilun huippusponsoreihin. Saksalaistiimin kanssa sillä on historiansa suurin sopimus, joka tiettävästi on 40-50 miljoonaa dollaria.

Schumacher on voittanut 11 ajetusta Malesian GP-kisasta kolme. Vaikka paikallisfanit vannovat yhä hänen nimeensä, uutta täysosumaa hänkään ei uskaltanut luvata.

– Nyt on monta tiimiä ja monta kuljettajaa, jotka pystyvät ajamaan mestaruudesta. Kilpailu on kiristynyt kovasti. Olisi hienoa ottaa tiiminä palkintosijoitus sunnuntaina Petronasin kotikisassa, mutta todella raju taistelu siitä tulee, Schumi arvioi.

MM-taisto vaatii
voittaja-autoa
Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Emme ole luovuttaneet mestaruustaistoa. Kun voitin mestaruuksia minulla oli auto, jolla pystyi voittamaan kisoja ja titteleitä. Tällä hetkellä automme ei ole kilpailukykyisin.

– Mutta on vielä liian aikaista vetää johtopäätelmiä tästä kaudesta. Kausi on pitkä ja jos päivityspakettimme on niin hyvä kuin toivomme, meidän pitäisi saada kärki kiinni, Schumacher summaili.

Australian kisassa Schumacher juuttui pitkäksi ajaksi Toro Rosson Jaime Alguersuarin perään. Veteraani sai saman tien maailmalla kritiikkiä, että vanha ohitustaito on päässyt pahasti ruostumaan.

– Totuus on, että nykyisillä F1-autoilla pystyy käytännössä ohittamaan vain, kun sinulla on kaikkein nopein auto. Meidän automme ei ole nopein ja lisäksi sillä on aivan erityisen hankala ajaa tiettyjen autojen perässä, kun ilma siellä on niin sekoittunutta, Schumacher kuittasi arvostelut.

Mikä sitten on ollut positiivisinta toistaiseksi Schumacherille?

– Parasta on ollut se, kun tunnen taas rakastavani kilpa-ajamista niin paljon, Schumi vakuutti.

Turun Sanomat, Kuala Lumpur

HEIKKI KULTA