Urheilu

Hannu Manninen mestaroi kotitantereella

Yhdistetyn SM-kilpailussa Hannu Manninen pääsi mäkiosuuden jälkeen ladulle 28 sekuntia kärjestä. Neljän kilometrin hiihtämisen jälkeen Manninen otti Anssi Koivurannan ja Janne Ryynäsen kiinni ja karkasi saman tien voittoon.

Loppumatkan Manninen sai sujutella yksinään, sillä Koivuranta ja Ryynänen luovuttivat kamppailun voitosta heti. Kamppailu hopeasta huipentui loppupinnistykseen, ja siinä Koivuranta työnsi mononsa puoli metriä aikaisemmin maaliviivan yli kuin Ryynänen.

Manninen voitti ensimmäisen kerran SM-kultaa 1995. Sen jälkeen niitä on hänen kaappiinsa kertynyt niin paljon, ettei Manninen muistanut määrää itsekään.

– Sen voin kuitenkin sanoa, ettei tämä ollut helpoin mestaruuteni. Olen voittanut muutaman kerran mestaruuden, kun olen pääsyt ladulle ensimmäisenä. Silloin on saanut itse määrätä vauhdin alusta asti, Manninen sanoi.

Ensi kaudella Mannisen päätavoite on Oslon MM-kisoissa. Niihin hän aikoi valmistautua pitkälti samoin opein kuin tähänkin kauteen, sillä lentäjäopinnot jatkuvat ainakin ensi vuodenvaihteeseen asti Porissa.