Jalkapallo

Källman Interin sankari Ahvenanmaalla

Inter nuiji selvät luvut taululle, kun se kaatoi sunnuntaina Suomen cupin vierasottelussa IFK Mariehamnin lukemin 4–2.

Eckeröhallissa pelatun ottelun ykköstähti oli 19-vuotias Benjamin Källman , joka teki kaksi maalia ja alusti yhden. Inter hyökkäsi vaarallisesti läpi ottelun ja olisi voinut tehdä vielä lisämaalejakin.

– Tänään ei ollut epäselvyyttä siitä, kumpi ansaitsi voiton. Loimme paljon tilanteita, ja vaikka olimme jo tehneet neljä maalia, niin pääsimme edelleen paikoille, koko joukkueen esitystä kehunut päävalmentaja Fabrizio Piccareta totesi puhelimitse pelin jälkeen.

Källman iski ensimmäisen maalinsa jo 8. minuutilla. Kokoonpanoon palanneen Lucas Garcian keskitys löysi toppareiden väliin täysin yksinäiseksi jääneen tammisaarelaisen, joka puski pallon hallitusti verkkoon.

Lisää seurasi 20 minuutin kohdalla, kun Källman laukoi 18 metristä tolppaan. Pallo kimposi pystypuusta maalivahti Anton Lepolan selkään ja siitä maalin eteen, josta Timo Furuholm pääsi viimeistelemään tyhjiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Interin tyrmäysalun sinetöi jälleen Källman, joka sai onnekkaasti haltuun Mika Ojalan pystysyötön ja pääsi nokikkain Lepolan kanssa. Varma nosto vei Interin jo 0–3-johtoon ennen kuin ottelu oli vanhentunut 25 minuuttia.

Vasta sen jälkeen myös IFK pääsi peliin mukaan. Kavennuskin tuli nopeasti, kun Pontus Åsbrink harhautti kaikki kolme Inter-topparia ja tarjosi helpon paikan Simon Silverholtille .

Toinen jakso oli tasaisempi, mutta Inter oli jälleen tehokas. Garcian kova kulmapotku löysi etutolpalta toppari Tero Mäntylän , joka puski ilman estelyä pallon verkkoon. IFK kuittasi avauspuoliajan tapaan nopeasti, kun Julio Cesar siirsi pallon etukulmaan Ari Nymanin estelyistä huolimatta.

– Pyysin joukkuetta pelaamaan samalla hengellä kuin TPS:ää vastaan. Ja nyt pelasimme paljon parempaa pallonhallintaa, Piccareta kehui.

Ennakkoon kovimmista vastustajista otettujen kahden voiton ja yhden tasapelin myötä Inter on lähellä jatkopaikkaa lohkostaan.

TS