Jalkapallo

Tottenham pysyy maltillisena siirtorumban keskellä

Tottenham on valinnut jalkapallon Englannin Valioliigan kilpavarustelun keskellä erilaisen tien. Kaksi vuotta peräkkäin mestaruustaistelussa taipunut lontoolaisseura ei ole näet käyttänyt kesän siirtoikkunassa vielä puntaakaan pelaajahankintoihin.

Ainoa merkittävä muutos Tottenhamin kokoonpanossa on laitapuolustaja Kyle Walkerin poistuminen kilpailija Manchester Cityn riveihin. Päävalmentaja Mauricio Pochettino, 45, keskittyy pelin kehittämiseen.

– Olemme rauhallisia, koska joukkueemme on kilpailukykyinen. Meillä on suunnitelma ja selvä idea siitä, mitä haluamme, Pochettino totesi taannoin Guardian -lehdelle.

Kiistatta liigan terävimpään kärkeen kuuluvat Harry Kane ja Dele Alli ovat malliesimerkkejä Tottenhamin maltillisesta strategiasta. Kane on seuran oman junioriakatemian tuotos, Alli taas saapui hiomattomana timanttina pikkurahalla MK Donsista.

Painetta pelaajille

Aktiivisuutta siirtomarkkinoilla rajoittaa myös Tottenhamin kanssa, joka ei ole kilpakumppaneiden tavoin pohjaton. Tämän on myöntänyt myös Pochettino.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Tottenhamin pelaajarinki ei ole aivan yhtä laaja kuin esimerkiksi Manchesterin seuroilla. Lisärasitetta tuo Mestarien liiga. Avainpelaajien on pysyttävä terveenä, mikäli liljanvalkoiset aikovat pysyä mukana mestaruustaistelussa.

Argentiinalaisvalmentajan mukaan vahvistuksia haetaan vielä. Rivien välistä on kuitenkin luettavissa, ettei suurhankintoja ole luvassa.

– Meidän täytyy antaa avainpelaajillemme enemmän painetta. Jos takana ei ole kilpailua, motivaation putoaminen on normaalia. Ja silloin on vaikea voittaa, Pochettino arvioi sunnuntain Juventus-voiton jälkeen Guardianille.

Murtuuko Wembleyn kirous?

Tottenham astuu alkavalla kaudella uuteen aikaan, kun se muuttaa väliaikaisesti Wembleyn stadionille. Pohjois-Lontoon perinteikäs White Hart Lane purettiin uuden stadionin tieltä viime kauden päätteeksi.

Pochettinon jalkapallo perustuu aktiiviseen prässiin, joka on White Hart Lanen pienellä kentällä toiminut kuin unelma. Wembleyn nurmimatto tuo haasteita, sillä se on peräti viisi metriä pidempi ja kaksi metriä leveämpi. Kenttä onkin koko Valioliigan suurin.

Tottenham otti tuntumaa Wembleylle jo viime kaudella, kun se pelasi siellä eurocupien kotiottelut. Englannin cupissa Chelsealle hävitty semifinaali mukaan lukien "Spurs" voitti Wembleyllä ainoastaan yhden viidestä pelaamastaan ottelusta. White Hart Lanella joukkue ei puolestaan hävinnyt kauden aikana yhtään ottelua, eikä tasapelejäkään kertynyt kahta enempää.

Tottenham avaa kautensa sarjanousija Newcastlen vieraana sunnuntaina. Kotiavaukseen Wembleylle joukkue saa viikkoa myöhemmin vastaansa paikalliskilpailija Chelsean.

STT–JUSSI VAINIKKA

Luitko jo nämä?