Jalkapallo

Konkari viihtyy Interissä kuin kotonaan

Interin keskikentän voimahahmo, seuran oma kasvatti Mika Mäkitalo uskoo, että Ilves kaatuu iltapäivän kotiottelussa, mikäli turkulaiset vain pystyvät pelaamaan samalla tavalla kuin toukokuun lopulla, jolloin Jalkapalloliigassa kuudentena olevat kissapedot kaatuivat vieraskentällä 2–0 Njazi Kuqin ja Timo Furuholmin osumilla.

– Se oli meiltä tosi hyvä ja ehjä peli. Jos pystymme samanlaiseen esitykseen, pitäisi meidän ilman muuta napata kolme pistettä, hän pohtii.

Kuten sarjan seitsemäntenä oleva Inter, myös Ilves on pelannut kuluvalla kaudella paremmin vieraskentillä. Edelliset kolme matkapeliään tamperelaiset ovat kuitenkin tahkonneet ilman täyttä pistepottia.

– Ilveksellä on kyllä laadukas jengi, joka on viime kierroksilla saanut irti potentiaalinsa, Mäkitalo näkee.

Inter päätti pari viikkoa sitten pitkän voitottomien kotipelien putken, kun sarjajumboksi jumiutunut JJK kaatui Kupittaalla toisen puoliajan hyökkäysilottelun jälkeen 4–0. Viime viikolla turkulaiset kuitenkin kokivat tappion Vaasassa, kun VPS vei voiton vaiherikkaassa pelissä 3–2 tehtyään voittomaalin vajaamiehisenä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parhaiten hyökkäävänä keskikenttäpelaajana viihtyvä Mäkitalo oli isossa roolissa jo Interin mestaruuskaudella 2008. Kauden 2009 hän pelasi Hakassa, mutta seuraavat pari vuotta Mäkitalo kuului jälleen Interin kantaviin voimiin. Viimeiset viisi kautta hän palloili FC Lahden ja RoPS:n riveissä.

– Oma roolini on ollut tällä kaudella aikalailla samanlainen, kuin viitisen vuotta sitten. Pelaan mieluiten hyökkäävässä roolissa linkkinä kärkipelaajien kanssa. Rooli kuitenkin vaihtelee sen mukaan, monellako keskikenttämiehellä pelaamme, hän kertaa.

Lyhyenläntänä pelaajana Mäkitalon vahvuus ei välttämättä ole pääpelissä. Silti hän on viimeistellyt kauden kaksi osumansa puskuilla.

– Molemmat maalini ovat olleet vähän erikoisia, enkä yleensäkään maaleja päällä viimeistele, Mäkitalo myöntää.

Raisiossa syntyneen keskikenttäkonkarin omaa kautta ovat varjostaneet myös pienet kolhut, joiden takia ”Muksu” on missannut muutaman pelin.

– Kyse ei ole ollut mistään vakavasta, nilkkavaivoista vain. Tällä hetkellä olen taas hyvässä kunnossa joten pitää koputtaa puuta, hän sanoo.

Inter saa Ilves-otteluun odotetun paluumuuttajan, kun alkuviikosta sopimuksen tehnyt Mika Ojala pelaa jälleen parin vuoden tauon jälkeen sinimustien paidassa.

– Kaikki tietävät Mikan vahvuudet; hänellä on erinomainen oikea jalka, ja hän on loistava vahvistus erikoistilannepelaamiseemme, Mäkitalo kehuu kaimaansa.

Vaikka Interin kausi on toistaiseksi sujunut alle odotusten, on lähes 300 Veikkausliigaottelua pelannut Mäkitalo tyytyväinen paluuseensa.

– Oli kyllä ihanaa palata pelaamaan kotikaupunkiin ja kasvattajaseuraan. On tietysti upeaa pelata Furkan, Mikan ja kavereiden kanssa jälleen yhdessä. Uskon että meillä on vielä tälläkin kaudella hyvät mahdollisuudet taistella mitaleista. Sarja on tasainen, ja jos vain saamme alle muutaman peräkkäisen voiton, nousemme nopeasti sarjataulukossa.

Turkulaiset joutuvat päivän peliin ilman pelikieltoa kärsivää keskikenttäpelaaja Julian Faubertia. Sormivammasta kärsivä Henrik Moisander on edelleen poissa vahvuudesta, joten Interin maalia vartioi jälleen Jere Koponen . Lisäksi poissaolijoiden joukkoon kuuluvat laitapakit Kevin Mombilo ja Niko Markkula . Jalkavammoista kärsivät miehet ovat loukkaantuneina ainakin kuukauden päivät.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mika Mäkitalo

Syntynyt: 12.6.1985.

Pelipaikka: keskikenttä.

Pituus: 172 senttiä.

Paino: 70 kiloa.

Pelannut Interissä yhteensä 84 liigaottelua, joissa on syntynyt 5 maalia.

Edustanut liigassa myös Hakaa, FC Lahtea ja RoPS:ia.

Voitti Interin riveissä mestaruuden kaudella 2008.

Joonas Jussila

Kuva: Riitta Salmi