Jalkapallo

GrIFK koki Tepsin voittovireen

TPS:n ei tarvinnut esittää parasta peliään, kun se kaatoi kolealla kotikentällään Ykkösen toiseksi viimeisenä majailevan GrIFK:n toisen puoliajan maaleillaan 3-0.

TPS:n toinen peräkkäinen kotivoitto tuli hyvään saumaan, sillä sarjan kärkiryhmä KPV ja toisena majaileva FC Honka jäivät omissa keskiviikon otteluissaan tasureihin. Näin turkulaisten ero Ykkösen kärkeen kaventui kahdella pisteellä, ja espoolaiset ovat enää kahden pisteen päässä.

TPS on nyt pelannut peräti 12 tappiotonta ottelua peräkkäin, joista voittoja on seitsemän. Turkulaisten puolustus on puolestaan pitänyt vastustajat nollilla Kupittaalla jo kuudesti putkeen. Jonathan Viscosin nollaputken kesto on jo reilut 10 tuntia.

- Toki on hienoa että puolustus toimii, mutta enemmän olen tyytyväinen siihen, miten pelimme kulkee tällä hetkellä yleisesti. Pystymme pelaamaan ottelusta toiseen samalla tavalla, ja jokainen äijä tekee työnsä hyvin, TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen muotoli.

- Vaikka tänään oli hankala avausjakso, jaksoimme tehdä hommia loppuun saakka, eikä esitykseen voi olla tyytymätön, TPS:n Laurikainen jatkoi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vain kaksi ottelua kuluvalla kaudella voittanut GrIFK aloitti ottelun vauhdikkaasti halliten ensimmäistä kymppiä.

Jatkossa peliä vei Palloseura, mutta kotijoukkueen ensimmäinen puoliaika oli lopulta tehoton ja vaisu. Vaikka TPS piti palloa, ei se onnistunut luomaan todellisia maalipaikkoja kun ratkaisevat syötöt eivät osuneet kohdille, eivätkä vedot suuntautuneet maalipuiden väliin.

Lähimmäksi maalintekoa oli vaihteeksi ”piilokärkenä” pelannut Mikko Hyyrynen , jonka lähes nollakulmasta lähtenyt pusku oli kuitenkin GrIFK-molari Kimi Lindemanille helppo torjuttava.

- Ensimmäinen puoliaika oli vähän vaikea. Pidimme siinä hyvin palloa, mutta jalat olivat vähän tahmeat, TPS-pakki Juri Kinnunen kertasi.

Toiselle puoliajalle TPS sai erinomaisen alun, sillä vain reilun minuutin pelin jälkeen se siirtyi ansaittuun johtoon Juri Kinnusen kauden toisella osumalla. Vasen laitapakki pääsi nokikkain Lindemanin kanssa, ampuen pelivälineen tyylikkäästi verkkoon.

- Sain siinä hyvän syötön juoksulinjalle ja lauoin vain silmät kiinni kohti etunurkkaa. Molari oli siinä vähän huonosti sijoittunut, ja sinnehän se meni, Kinnunen sanoi.

Reilun tunnin kohdalla kotijoukkue tuplasti johtonsa, kun vain muutaman minuutin kentällä viettänyt Jani Virtanen pääsi läpiajoon Niklas Blomqvistin nappisyötön jälkeen. ”Jamppa” ei erehtynyt vaan laukoi pallon varmasti maannuoliaisena verkkoon. TPS:n maalipörssiä johtavalle keskikenttätaiturille osuma oli jo kauden kuudes.

Juuri ennen lisäajalle siirtymistä TPS iski vielä kolmannen osumansa, Hyyrysen harhauteltua Grani-puolustuksen kebab-kioskille ohittaen kauniilla vasurikudilla myös Lindmanin, joka pelasi kolmesta takaiskumaalista huolimatta hyvän ottelun. Syötön konkarin osumaan tarjoili mustavalkopaidoissa debytoinut Onni Valakari .

- Oli tietysti hienoa tehdä viimein debyytti ja saada vielä maalisyöttö siihen päälle. Yritin vain noudattaa valmentajan ohjeita, ja hyvinhän se oma pelikin sujui, 84. minuutilla kentälle juossut toisen polven jalkapalloilija kertasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kentän parhaaksi valittu Juri Kinnunen oli lopulta varsin tyytyväinen joukkueensa otteisiin.

-Toisella puoliajalla saimme päälle hyvän vauhdin ja tuntui että vastustajan kaverit samalla väsyivät, hän analysoi.

TPS on päästänyt kauden 14 ottelussaan vain kuusi osumaa. Kinnunen tietää hyvin, miksi turkulaisten puolustus on tällä hetkellä sarjan paras.

- Olemme pelanneet yhdessä samojen kavereiden kanssa jo kolme vuotta ja linjan pelaaminen on siksi saumatonta. Treenaamme joka päivä yhdessä ja meillä on kova joukkuehenki, hän pohti.

TPS:n kausi jatkuu seuraavaksi vaikealla vierasottelulla lauantaina, kun turkulaiset matkaavat Pietarsaareen Jaron vieraaksi.

- Se peli tulee olemaan meille hyvä mittari. Vastassa on todella fyysinen joukkue, Mika Laurikainen linjasi.

TPS-GrIFK 3-0 (0-0)

Maalit: 47. Juri Kinnunen (Mikko Hyyrynen) 1-0, 64. Jani Virtanen (Niklas Blomqvist) 2-0. 90. Hyyrynen (Onni Valakari)

Yleisö: 1858

Erotuomari: Atte Jussila

TPS: Jonathan Viscosi; Juri Kinnunen, Rasmus Holma, Miro Tenho, Sami Rähmönen; Jonni Peräaho, Niklas Blomqvist; Oskari Jakonen (84. Onni Valakari), Mikko Hyyrynen, Riku Sjöroos (62. Jani Virtanen); Mika Ääritalo (68. Ilari Mettälä)

GrIFK: Kimi Lindeman; Otto Pitkänen (v), Joni Kaasinen, Toni Takamäki, Niko Perera; Daniel Langhoff, Lassi Luoto, Janne Törmänen, Timo Mikkonen (v) (78. Joonas Britschgi), Joonas Ilomäki; Samuel Langhoff (65. Petter Meyer)

Joonas Jussila

Kuvat: Lennart Holmberg