Jalkapallo

Toiminnanjohtaja Uronen tavoittelee taloudellisesti nollatulosta ​

Kauden 2016 alussa TPS oli käytännössä konkurssin partaalla, mutta vuotta myöhemmin asiat ovat seurassa toiminnanjohtaja Kari Urosen mukaan paljon paremmassa jamassa.

Vaikka FC TPS Turku Oy teki liiketoiminnassaan vielä viime kaudellakin 213 000 euroa tappiota, toiminnanjohtaja Kari Uronen uskoo edustusjoukkueen kauden 2017 sujuvan ilman taloudellisia katastrofeja.

– Tappiotulos johtui edelleen aikaisemmista kausista. Krapula juontuu pitkälti jo kaudelta 2013–14, jolloin putosimme yllättäen eurokentillä luxemburgilaisvastustajalle, toteaa Uronen.

– Tällä kaudella yritämme päästä taloudellisesti nollatulokseen, vaikka meillä onkin edessämme hitonmoinen haaste. Talven kumppanuusmyyntimme on kuitenkin kasvanut oletetusti. Nyt ei onneksi tule eteen sellaista tilannetta, että pitäisi miettiä sitä, pystymmekö pelaamaan koko kautta läpi. Rahoitus on tämän kauden osalta kunnossa, vannoo Uronen.

Abukar Mohamedin myynnistä Lazioon TPS ei saanut vielä kovin isoja rahoja, mutta jos ”Abu” pääsee pelaamaan Serie A:han, summaa nousee merkittävästi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

TPS:n edustusjoukkueen budjetti on noin 800 000 euroa, kuten se on ollut viimeisinä vuosina.

– Meillä on kuitenkin joitakin pitkäaikaisia sopimuksia, jotka eivät ole oikein tämän päivän maailmasta, mutta ne ovat laskettavissa yhden käden sormilla. Joka tapauksessa olemme pyrkineet luomaan päävalmentajallemme Mika Laurikaiselle rauhan työskennellä täysipainoisesti.

– Olemme kuitenkin tällä hetkellä lähes velaton yhtiö. On vain yksi pienehkö muutaman kymppitonnin velka, joten pääsemme sillä tavoin aloittamaan tätä kautta puhtaalta pöydältä, huomauttaa Uronen.

Henkilöstökuluja TPS on leikannut jo yli 100 000 euroa, mutta edustusjoukkueen kuluja ei ole leikattu samalla tavoin.

– Konttori- ja myyntipuoltamme ei voi oikein enää lisää supistaa, vaikka tukitoiminnoista olemmekin kovasti joutuneeet karsimaan, näkee Uronen.

Viime kauden TPS:n osakeanti pääsi minimitavoitteeseen eli 300 000 euroon.

– Annin ansiosta saimme viime kaudella kassaliikenteemme hoidettua. Lainajärjestelyt tehtiin sitten muulla tavoin, kun saimme lainojamme velkojiltamme anteeksi. Puolen miljoonan velkojen kanssa oli erittäin vaikea elää, mutta muutaman kymppitonnin velan kanssa jo pärjätään, kiittelee Uronen.

– Meillä on totta kai taloutemme puolella vireillä erilaisia hankkeita, mutta ne eivät vielä vaikuta tähän tulevaan kauteen. Kausikorttimyyntimme on kuitenkin kasvanut jo noin 50 prosenttia. Meillä on noin 850 kausikorttilaista. He ovat myös ihmisiä, jotka tulevat oikeasti paikan päälle otteluihin.

Pitkiä yhteistyökumppanisopimuksia TPS:llä ei juurikaan ole, mutta taloudenkin puolesta TPS:llä on Urosen mukaan urheilullisesti mahdollisuus menestyä mahdollisimman hyvin. Uronen muistuttaa myös, että Kupittaalle paluu oli TPS:ltä ehdottomasti ainoa oikea ratkaisu.

Jari Welling

Arkistokuva: TS