Jalkapallo

Hradecky vei pilkkukisan torjunnoillaan Eintrachtin Saksan cupin finaaliin

Borussia Mönchengladbachin ja Eintracht Frankfurtin välinen Saksan cupin välierän varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät 1–1.

Rangaistuspotkukisassa Eintrachtin maalivahti, TPS-kasvatti Lukas Hradecky torjui isäntäjoukkueen kuudennen vetäjän Andreas Christensenin ja seitsemännen ampujan Djibril Sow’n yritykset.

Myös Eintrachtin kuudes laukaisija Guillermo Varela epäonnistui, mutta seitsemäs mies, ruotsalainen Branimir Hrgota onnistui ja Eintracht vei pilkkukisan 7–6.

Eintrachtin finaalivastustaja on joko Bayern München tai Borussia Dortmund, joukkueiden kohtaaminen pelataan vielä myöhään keskiviikkoiltana. Finaali pelataan Berliinin olympiastadionilla 27. toukokuuta.

– Tuollainen peli ja tuollainen ilta jäävät muistiini ikuiseksi ajoiksi. Vielä kun voitamme finaalin, niin tämä on kertakaikkiaan ainutlaatuista, myhäili puhelimitse Frankfurtista tavoitettu Hradecky.

– Fiilis oli aika huikea, kun pääsimme juhlimaan voittoa faniemme kanssa. Stadionilta lähtömme kesti 2–3 tuntia. Varsinaiset juhlamme olivat bussissa kotimatkalla. Tämä on meille iso juttu, mutta kun treenit ja pelit jatkuvat, sen kummempia juhlia ei vielä ollut, jatkoi Hradecky.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kiinni nappaamistaan pilkuista Hradecky laski leikkiä tapansa mukaan.

– Silmät kiinni aavistin oikeaan nurkkaan, murjaisi Hradecky.

– Vakavasti sanoen minulla ei ollut mitään etukäteistietoa Mönchengladbachin viimeisistä vetäjistä, jotka eivät yleensä pilkkuja vetele. Ihan vaistolla oli pakko yrittää torjua.

– Olemme nyt kuitenkin klaaranneet Saksan cupissa jo kolme pilkkukisaa, joten kyllä tämä on ollut kiinni myös omien vetäjiemme kylmähermoisuudesta.

Hyvälle ystävälleen Branimir Hrgotalle Hradecky kuitenkin heitti hieman kuittia.

– Kerrankin niin päin, että ruotsalaisella kesti hermo. Eihän hän muuten mitään osaa, vaikka hän onnistui nyt vanhaa seuraansa vastaan.

Ennen pilkkukisaa Eintracht aloitti ottelun loistavasti mennen jo vartin pelin jälkeen 1–0-johtoon Taleb Tawathan maalilla.

– Tulimme peliin hyvin sisään ja olisimme voineet tehdä pari muutakin maalia. Mönchengladbach sai kuitenkin tasoituksen vähän huonoon paikkaan. Sen jälkeen ottelu oli aika tasainen, eikä kotijoukkuekaan saanut aikaan enää mitään sen vaarallisempaa, muisteli Hradecky.

Mönchengladbachin 1–1-maalin teki Jonas Hofmann ensimmäisen puoliajan lisäajalla.

Finaaliin Hradeckyllä ei ollut suosikkivastustajaa.

– Yhtä kamala vastus sieltä tulee finaaliin joka tapauksessa. Sekä Dortmund että Bayern ovat todella hyviä jengejä. Sen välierän voittaja lähtee ilman muuta suosikkina finaaliin, mutta yksittäisessä matsissa meillä on varmasti mahdollisuutemme.

Finaalin pelipaikka Berliinin olympiastadion on Hradeckylle tuttu paikka otteluista Hertha Berliniä vastaan.

– Kyseessä on aika legendaarinen näyttämö, joka huokuu historiaa ja perinteitä. Tuloksellisesti meillä on valitettavasti mennyt siellä huonosti Hertha-matseissa. Molemmilla kerroilla, kun olen ollut siellä, olemme hävinneet 0–2. Ehkä kolmas kerta sanoisi nyt toden.

– Tiedän, että siellä on nimilaatassa muutaman suomalaisenkin olympiavoittajan nimi, mutta minä en mitään laattoja itselleni tarvitse, vaan finaalin voiton.

Sunnuntaina Eintrachtilla on kuitenkin jo edessään Bundesliigan ottelu vieraissa Hoffenheimia vastaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Saimme kurssin käännettyä viime viikonloppuna. Pääsemmekin nyt rennommilla mielin pelaamaan.

Eintracht yöpyy Mannheimissa lauantain ja sunnuntain välisen yön ennen Hoffenheim-ottelua.

Hoffenheim–Eintracht Frankfurt sunnuntaina Eurosport 2 klo 18.30

Jari Welling

Kuvat: Lehtikuva