Jalkapallo

Madridin Mestarien liigan derby nyt jo välierissä

Jalkapallon Mestarien liigan mestaruutta puolustava Real Madrid saa tutun, mutta silti äärimmäisen kovan vastuksen matkalla kohti tämän kauden Mestarien liigan loppuottelua. Perjantainen arvonta nosti toukokuussa pelattaviin välieriin Madridin paikallisväännön, Real–Atletico.

Real voitti viime vuoden finaalissa juuri Atleticon, ja joukkueet ottivat yhteen Euroopan seurajoukkueiden ykköskilpailun finaalissa myös 2014. Tuolloinkin Real oli parempi. Nyt se pyrkii ensimmäiseksi Mestarien liigan kaksi kautta putkeen voittaneeksi joukkueeksi.

– Tunnemme toisemme erittäin hyvin. Yksityiskohdat ratkaisevat, meidän on oltava tarkkoja. Atletico puolustaa erittäin hyvin, ja he osaavat hyödyntää virheet, Realin johtoportaaseen kuuluva ex-huippuhyökkääjä Emilio Butragueno tiivisti.

Atleticon stadionille tulossa jäähyväisjuhla

Atletico jättää tämän kauden päätteeksi jäähyväiset 50 vuotta palvelleelle Vicente Calderon -stadionilleen. Seurajohtoon kuuluva Clemente Villaverde toivoo jäähyväisjuhlaa, kun välierän toinen osa pelataan Calderonilla 9. toukokuuta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Fanimme ja pelaajamme ovat kokeneet kaksi finaalitappiota, ja he tietävät mitä finaaliin pääsy vaatii – paljon työtä, Villaverde totesi lähtökohdat Realia vastaan.

Madridilaisia vastaan asettuu Cardiffissa 3. kesäkuuta pelattavassa finaalissa joko tämän kauden Mestarien liigan yllättäjä Monaco tai italialaisjätti Juventus. Ranskan liigassa mestaruudesta taisteleva Monaco tulee nuorella innolla mutta saa vastaansa kivikovan puolustuksen omaavan Juven.

– Se on aikalailla fifty-fifty, ennakoi Juventuksen lähettiläänä nykyisin toimiva entinen huippupelaaja Pavel Nedved.

– Heillä on hyvin nuoria pelaajia, joilla ei ole paineita ja jotka voivat pelata ilman pelkoa. Se on heidän vahvuutensa, Nedved arvioi Monacoa.

TS-STT-AFP