Jalkapallo

Vanhan koiran uudet temput

– Ihan päin helvettiähän se on mennyt.

HIFK:n päävalmentaja Antti Muurinen ei ole kirosanojen suurviljelijä. Joten kun kokenut, 581 ottelun pääsarjavalmentaja tiivistää seuran talven ja kevään alun noinkin railakkaasti, sanoja on kuunneltava.

– Kyllä tuo oli sokki, hetki menee toipuessa. Mutta ihana oli kuulla, että vanha koira oppii uusia temppuja, HIFK-hyökkääjä Pekka Sihvola virnuilee Muurisen kielenkäytöstä.

– Mutta se kertoo Antin intohimosta. Se on aina ollut osa hänen valmennustaan, ja se myös tarttuu pelaajiin. Hän on aina ollut loistava johtamaan ihmisiä. Ja verbaalisesti lahjakas, enkä nyt viittaa tuohon kommenttiin.

Johtamista tarvitaan, sillä Sihvolankin mielestä talvi meni päin jotakin ainakin tuloksellisesti (kahdeksassa ottelussa yksi voitto).

– Toki pelillisestikin oli muutamia aika huonoja suorituksia. Mutta jos isoa kuvaa katsotaan, olen optimismia täynnä. En ole hirveän huolissani, sillä emme ole ykköskokoonpanolla hirveästi päässeet pelaamaan, jalkaoperaation ennen joulua läpikäynyt Sihvola miettii.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Meillä on aika pitkälti samoja pelaajia kuin viime kauden lopulla, kun pystyimme voittamaan SJK:n, HJK:n, IFK Mariehamnin, Sihvola muistuttaa.

– Tavoitteet ja odotukset porukan sisällä ovat aika paljon kovemmat kuin mitä tuodaan julkisuuteen.

Omana tavoitteena urallaan 61 liigamaalia tehneellä Sihvolalla on palata tuplanumeroihin maalimäärässä. Uralla se on onnistunut kahdesti, vuonna 2012 syntyi 14 maalia Hakalle ja 2013 näki päivänvalon 12 maalia MyPalle.

– Se on vähimmäistavoite. Mutta ehkä myös niin, että tasaisuutta löytyy paremmin. Viime vuosi oli ihan kahtiajakautunut: alkukausi surkea itseltä kuten joukkueeltakin, ja loppukausi hyvä sekä joukkueelta että henkilökohtaisesti. Eli onnistumisia alusta asti, eikä pelkästään maalinteossa vaan myös hyökkäysten rakentelussa.

STT–JANNE LEHIKOINEN