Jalkapallo

Chelsea porskuttaa ylivoimaisessa johdossa

Chelsea karkasi jalkapallon Englannin Valioliigassa jo 11 pisteen päähän pahimmasta uhkaajastaan Manchester Citystä, kun kaatoi lauantaina Swansean 3–1.

Cityllä on tosin ottelu Chelseaa vähemmän tilillään, mutta lontoolaisten karkumatka on siitä huolimatta tuntuva.

Chelsean kausi on ollut kokonaisuudessaan vahva, mutta erityisen murskaava Antonio Conten valmentama miehistö on ollut kotikentällään.

Swansea-ottelu kasvatti Chelsean peräkkäisten kotivoittojen sarjan Valioliigassa jo kymmeneen. Joukkue on hävinnyt viimeksi kotikentällään sarjapelin syyskuussa.

Chelsea hallitsi Swansea-ottelua, piti vastustajaansa selvästi enemmän palloa ja loi tekopaikkoja, mutta sinnikkäät vieraat pysyivät pitkään 1–1-tasatilanteessa.

Swansean pelaajille jäi hampaankoloon tilanne, jossa pallo osui toisella puoliajalla Chelsean Cesar Azpilicuetan käteen rangaistusalueella. Tilanteesta ei tuomittu rangaistuspotkua, ja Chelsea hoiti rutiinilla voiton kotiin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Swansean päävalmentaja Paul Clement harmitteli menetettyä rangaistuspotkua ja kehui Chelseaa loistavaksi joukkueeksi.

– Meillä ei ollut paljoa paikkoja, mutta nousimme 1–1-taukotilanteeseen ja puolustimme pitkiä aikoja todella hyvin, Clement sanoi BBC:lle.

Swansean tasoitus ei kestänyt

Avausmaalin laukoi 19. minuutilla Cesc Fabregas komean hyökkäyskuvion päätteeksi. Vieraat tulivat tasoihin avauspuoliajan lisäajalla Fernando Llorenten puskumaalilla. Osuma syntyi, kun Gylfi Sigurdssonin vapaapotkusta pallo löysi Llorenten pään.

Ottelun 72. minuutilla Pedro laukoi kotijoukkueen 2–1-johtoon osumalla, joka lipsahti helpohkosti maalivahti Lukasz Fabianskin käsien kautta verkon perukoille. Diego Costa tälläsi ottelun loppunumerot 84. minuutilla.

Lauantain kuuden ottelun kierroksella Crystal Palace nappasi tärkeän 1–0-kotivoiton, kun Middlesbrough jäi sen jalkoihin.

Palace nousi voitollaan putoamisviivan yläpuolelle ohi Hullin ja hallitsevan mestarin Leicesterin. Hull pelasi kotikentällään Burnleyn kanssa 1–1-tasapelin.

STT–TAPIO KESKITALO