Jalkapallo

Anna Signeulia odottaa syksyllä haaste Suomessa

Naisten jalkapallomaajoukkueen tuleva päävalmentaja Anna Signeul myöntää, että hänen pestinsä alkamisajankohta on haastava.

Signeul, 55, päättää nykyisen työnsä Skotlannin päävalmentajana kesällä pidettäviin naisten EM-kisoihin, joten hän hyppää Suomen peräsimeen vain hieman ennen syksyllä alkavia MM-karsintoja.

– Olisi ollut paljon parempi aloittaa heti, mutta elämässä ei aina saa kaikkea. Minulla on pitkä sopimus Suomen kanssa, ja haluan muuttaa asioita myös pitkällä aikavälillä, Signeul kertoi maanantaina Helsingissä tiedotustilaisuudessa.

Ruotsalaisvalmentajan sopimus on kolmivuotinen, ja siinä on optio yhdestä lisävuodesta.

Suomi ei yltänyt kesän EM-kisoihin, mutta Skotlanti nähdään naisten lopputurnauksessa ensimmäistä kertaa. Se on Signeulille pitkän projektin päätös, sillä hän on valmentanut Skotlantia vuodesta 2005.

– Siitä tulee Skotlannille kova haaste, sillä lohkomme on erittäin kova.

Lohko tuo vahvoja kaikuja myös suomalaisille, sillä Skotlanti pelaa Hollannin EM-kisoissa Englannin, Espanjan ja Portugalin kanssa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Espanja ja Portugali jättivät karsinnoissa Suomen lohkokolmoseksi ja rannalle lopputurnauksesta.

Ensimmäinen naispäävalmentaja

Suomen naisten maajoukkue on tällä hetkellä eräänlaisessa välitilassa, sillä Marko Saloranta työskentelee väliaikaisena päävalmentajana Signeulin tuloon saakka. Ruotsalainen ottaa maajoukkueen komentoonsa 1. syyskuuta. Hän ei ole vielä päättänyt, muuttaako Suomeen.

Signeul kertoo tuntevansa suomalaisen naisjalkapalloilun pitkältä ajalta ja kehuu suomalaisurheilijoiden työmoraalia. Hän haluaa tutustua myös naisten liigaan.

– Suomelta on tulossa paljon erittäin hyviä nuoria pelaajia, Signeul tiivistää.

Yhtä asiaa hän ei kuitenkaan tiennyt ennakkoon. Signeul on nimittäin naisten maajoukkueen ensimmäinen naispäävalmentaja.

– Olen erittäin otettu siitä. Päätös tulla Suomen päävalmentajaksi oli lopulta helppo, vaikka jouduin pohtimaan sitä paljon.

STT–TAPIO KESKITALO