Jalkapallo

Inter alkaa olla vähän kuin FC Kosovo

Inter hankki Shefki Kuqin herättämään joukkueen horroksesta. Joukkueeseen on tullut päävalmentaja Kuqin lisäksi merkittäviä pelaajavahvistuksia, mutta joukkueen ilme on yhä tuskainen.

Uuden rakentamiseen tarvitaan tietysti yleensä aikaa, joten maaottelutauko tulee nyt Interin kannalta oikeaan aikaan. Seuraavaksi Kupittaalla nähdäänkin Kosovo-ottelu, mutta myös Interistä on tullut viime viikkoina lähes kuin FC Kosovo.

Shefki ja Njazi Kuqin ohella Kosovo-taustaa uusista miehistä on myös Bajram Nebihillä, Erfan Zenelillä ja Albion Ademilla. Kosta Manev on toki makedonialainen, kuten myös Egzon Belica, jolla on kuitenkin albanialaisjuuret, joten hänkin puhuu kosovolaisten kanssa samaa kieltä. Ennestään Interissä oli jo Alban Ferati , joka on tosin nyt lainattu SalPaan elokuun loppuun asti.

Kosovo-taustassa ei ole mitään pahaa, mutta toivottavasti pukukopissa ei tule asetelmaa me kosovolaiset ja te muut. Moni on jo ehtinyt epäillä, että esimerkiksi Ari Nyman on tällä hetkellä niin sanotusti Shefki Kuqin koirankopissa.

Joka tapauksessa Inter joutuu taistelemaan karsintapeikkoa vastaan koko syksyn. Joukkueella on jäljellä vielä yhdeksän liigapeliä.

12. syyskuuta pelattava Interin kotiottelu HIFK:ta vastaan tulee ainakin olemaan melkoinen elämän ja kuoleman kamppailu. Se on myös ”Sheriffin” ja ”Mursun” vääntö. Valmentajapersoonina he ovat kovin erilaisia. Rauhallisuuden perikuvan Antti Muurisen voittosaldo päävalmentajana on ainakin toistaiseksi vielä aika paljon kovempi kuin Shefki Kuqilla.