Jalkapallo

Lomski mielissään tuttuun TPS-ympäristöön paluusta​

TPS:n oma kasvatti Patrik Lomski tuo joukkueen pelaamiseen lisää vaihtoehtoja. Hän viihtyy yleensä laitalinkkinä parhaiten.

27-vuotias Patrik Lomski on tyytyväinen kauden loppuun kestävästä tuoreesta sopimuksestaan Ykkösen kärjessä olevan Turun Palloseuran kanssa.

– Tuttu ympäristö oli hyvä ratkaisu täksi pariksi kuukaudeksi. Tässä olikin ehtinyt tullla jo ikävä jalkapalloa, toteaa Lomski.

Lomski on pelannut viimeksi sarjapelin Puolassa Arka Gdynian kakkosjoukkueessa.

– Olen harjoitellut TPS:n kanssa viimeiset viikot, joten ei tässä ainakaan kiloja ole lisää tullut. Pelituntuma löytyy sitten takaisin vain pelaamalla. Olen kuitenkin pelannut jo niin monta vuotta, etteivät taidot sinänsä minnekään katoa, huomauttaa Lomski.

Lomskin pelilupa on jo kunnossa. Näin TPS voisi peluuttaa häntä jo sunnuntaina Pietarsaaressa Jaro-ottelussa.

– 90 minuuttia on tietysti vielä iso kysymysmerkki, mutta olen valmis pelaamaan niin paljon kuin mahdollista. Päävalmentaja Mika Laurikainen kuitenkin päättää, mikä on paras ratkaisu, sanoo Lomski.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Arka Gdyniassa puolentoista vuoden aikana Puolan kakkostasolla Lomski ehti pelata 14 ottelua, joissa hän teki yhden maalinkin.

– Gdynian kaupunki oli kiva paikka asua. Puolan kieli vahvistui myös entistä paremmaksi. Helmikuussa tuli kuitenkin joukkueeseen niin paljon uusia pelaajia, että valitettavasti putosin pois pelaavasta kokoonpanosta, muistelee Lomski, jonka isä on puolalaistaustainen muusikko.

Lomskin vaimo pystyi tekemään ajoittain etätyötä Gdyniassa, joten yksityiselämä Puolassa oli Lomskilla joka tapauksessa mukavaa. Turusta kun pääsee suoralla lennolla vielä Gdanskin seudulle suhteellisen halpaan hintaan.

Lomski on pelannut Suomessa liigaa 69 ottelua TPS:n ja VPS:n paidassa. Ykkösessä hän on ollut aiemmin jo KPV:ssä, PoPassa ja SJK:ssa.

Jari Welling

Arkistokuva: Ari-Matti Ruuska