Jalkapallo

Interin mustat minuutit veivät pisteet vieraille

Roope Riski iski vanhassa kotikaupungissaan kaksi maalia ja SJK haki Turusta pisteet 3–1-voitolla.

Interin mustat minuutit toisen puoliajan alussa takasivat hallitsevalle Suomen mestarille Seinäjoen Jalkapallokerholle kolme pistettä aurinkoiselta Kupittaalta tiistai-iltana.

Ensin SJK:n Jarkko Hurme vei vieraat 47. minuutilla 1–0-johtoon maalinedusruuhkasta, jossa Interin maalissa pelannut 18-vuotias maalivahti Aati Marttinen pudotti pallon kuin tarjottimella entiselle TPS-kapteeni Hurmeelle.

Kahden minuutin päästä SJK iski myös 2–0-osuman, kun Roope Riski ampui pallon ohi maalivahti Marttisen varsin pienestä kulmasta.

Inter nousi vielä 66. minuutilla maalin päähän Guy Gnabouyoun niitatessa kovalla laukauksella numerot 1–2:een.

Jo toisen puoliajan lisäaikaa pelattaessa Interin Juho Salminen tinttasi pallon tolppaan, mutta hetken päästä vastaiskusta SJK sinetöi 3–1-voittonsa Riskin toisella maalilla.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maalivahti Marttinen pysäytti ensin vielä Riskin läpiajon, mutta Riski pääsi yrittämään uudelleen, eikä enää toistamiseen erehtynyt.

– Tämä oli meille erittäin tärkeä voitto, kun hävisimme edellisen liigapelimme HJK:lle, vaikka se ottelu oli täysin hallinnassamme, sanoi Riski, joka kasvatti kauden liigamaaliensa määrän jo seitsemään.

– Kahden maalin johdossa aloimme vähän löysäillä ja Inter sai painetta aikaan. Meillä on ollut vähän samaa ongelmaa koko kauden. Onneksi pääsin lopussa vielä karkaamaan puolesta kentästä, jatkoi Riski.

– Emme ole tuijottaneet vaikean alkukautemme jälkeen paljoakaan sarjataulukkoa, mutta kaikki on edelleen mahdollista. Nyt yritämme napsia vain pisteitä peli kerrallaan, myhäili Riski.

Interin maalintekijä Gnabouyou oli kuntoutunut akillesjännevammastaan, ja hän toi kotijoukkueen hyökkäyspeliin selvästi uutta potkua tultuaan vaihdosta sisään reiluksi puoleksi tunniksi.

– Tämä tappio oli meille totta kai iso pettymys, mutta fokuksemme ei ollut koko ajan kohdallaan. Virheitä tulee tietysti joskus kaikille, mutta kahden maalin tappioasemasta oli vaikea nousta takaisin taistelemaan voitosta, murehti Gnabouyou.

– Heräsimme kuitenkin vielä takaisin peliin. Meillä olikin hyvän prässimme ansiosta mahdollista tehdä useampikin kuin yksi maali, sanoi Gnabouyou, joka teki vasta kauden kolmannen liigamaalinsa.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari iloitsi tietysti tärkeästä vierasvoitosta.

– Olen erittäin tyytyväinen ensimmäisten 60 minuutin puolustuspelaamiseemme ja kenttätasapainoomme. Olimme kärsivällisiä jo ensimmäisellä puoliajalla. Tärkeät maalit tulivatkin toisen puoliajan alkuun. Sen jälkeen jalkamme vähän lipesi kaasulta pois. Kun Inter sai sen takia maalinsa, pelimme oli jo selviytymistä, kiteytti Valakari.

Interin päävalmentaja Jami Wallenius oli periaatteessa tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen, mutta nuoren maalivahdin Aati Marttisen virhe totta kai harmitti.

– Maalipaikat pitäisi käyttää hyväksi. Nuori veskarimme yritti vähän turhaan ottaa palloa haltuunsa, minkä vuoksi pallo oli verkossa ja numerot 0–1:ssä. Pääsimme kuitenkin vaihtojen jälkeen vielä takaisin peliin mukaan, mutta riskiä ottaessamme tuli SJK:lle vielä kosmeettinen kolmas maali. Tuurikin täytyy toki ansaita, summasi Wallenius.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Inter–SJK 1–3 (0–0)

Maalit: 47. Jarkko Hurme 0–1, 50. Roope Riski (Jussi Vasara) 0–2, 66. Guy Gnabouyou (Joni Aho) 1–2 ja 90. Riski 1–3.

Yleisöä: 2364.

Erotuomari: Mattias Gestranius.

Inter: Aati Marttinen; Egzon Belica, Faith Obilor, Joni Aho, Petros Kanakoudis; Ari Nyman (81. Juho Salminen), Sebastian Mannström. Philip Njoku; Solomon Duah (57. Kalle Kauppi, v), Kennedy Nwanganga (57. Guy Gnabouyou), Benjamin Källman.

SJK: Mikhel Aksalu; Jarkko Hurme, Henri Aalto, Abdoulaye Meite (v), Teemu Penninkangas; Mehmet Hetemaj (v), Jussi Vasara 867. Matti Klinga), Matej Hradecky (90. Youness Rahimi); Ariel Nguekam, Roope Riski, Timo Tahvanainen.​

Jari Welling

Kuvat: Eero Saarikoski