Jalkapallo

Argentiinan presidentti ja Maradona pyytävät Messiä jatkamaan

Sunnuntainen Copa American finaalitappio Chilelle oli Argentiinan jalkapallohullulle kansalle pettymys, mutta Lionel Messin ilmoitus maajoukkueuran loppumisesta oli astetta suurempi järkytys.

Argentiinalaiset ovat vedonneet Messiin, jotta hän pyörtäisi päätöksensä. Kuoroon liittyi jopa presidentti Mauricio Macri .

– Hän soitti hänelle ja kertoi, kuinka ylpeä hän on maajoukkueen suorituksesta ja pyysi häntä olemaan kuuntelematta kritiikkiä, Macrin edustaja kertoi AFP:lle.

Argentiinan suurin jalkapallolegenda Diego Maradona on ajoittain kritisoinut Messiä, mutta asettui nyt tukemaan häntä ja syytti Argentiinan menestyksen puutteesta maan jalkapalloliittoa. Maradonan mielestä Argentiina tarvitsee Messiä kipeästi Venäjän MM-kisoissa 2018.

– Ne jotka sanovat että hänen täytyisi lopettaa, tekevät niin vain jotta emme näe minkälainen katastrofi Argentiinan jalkapallosta on tullut, Maradona sanoi La Nacion -lehdelle.

– Hänen täytyy jatkaa, koska hänellä on yhä pelivuosia jäljellä. Hän menee Venäjälle maailmanmestaruusvireessä.

Argentiinan tappion jälkeen moni maajoukkuepelaaja miettii tiettävästi maajoukkueuransa jatkoa. Neljännen arvoturnauksen finaalitappionsa kokenut Messi on kuitenkin se pelaaja, jonka menettämistä maassa pelätään kaikkein eniten.

– Finaalitappioita sattuu joskus urheilussa. Mutta sinun menettämisesi on kaikista tuskallisin tappio, Fede Ruiz -niminen fani tiivisti argentiinalaisten ajatukset Twitterissä.

TS-STT-AFP