Jalkapallo

Neljäs finaalitappio riitti – Messi lopetti maajoukkueuransa

Argentiinalainen Lionel Messi on kiistatta yksi kaikkien aikojen parhaista jalkapalloilijoista. Moni ei kuitenkaan ole valmis nostamaan häntä lajin historiassa Pelen ja Diego Maradonan tasolle, sillä Messi ei koskaan ole voittanut mitään suurta maajoukkueessa.

Eikä voita, sillä heti Amerikan mestaruusturnauksen Copa American päätyttyä Messi ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa.

Messin kipparoima Argentiina koki finaalissa kirvelevän tappion Chilelle rangaistuspotkuilla. East Rutherfordissa New Jerseyssä pelattu ottelu oli varsinaisen peliajan jälkeen maaliton.

Messi oli pilkkukisan ensimmäinen laukoja, mutta hänen vetonsa viuhui yli maalin. Myös Chilen Arturo Vidal epäonnistui, mutta lopulta Argentiinan Lucas Biglian epäonnistuminen avasi Chilelle tien toiseen perättäiseen Copa American mestaruuteen.

Viidesti maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Messin mitta tuli viimein täyteen.

– Minun osaltani maajoukkueura on ohi. Olen tehnyt kaiken voitavani, olen ollut neljässä finaalissa. On tuskallista, etten ole mestari, murtunut supertähti kertoi uutistoimisto AFP:lle.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tämä on kova paikka minulle ja joukkueelle ja tätä on vaikea sanoa, mutta tämä on nyt tässä.

Neljä finaalitappiota

Messin päätös lopettaa maajoukkueuransa jo 29-vuotiaana on yllättävä ja kertoo hänen turhautumisestaan jatkuvaan alisuorittamiseen Argentiinan paidassa. Hän on voittanut seurajoukkuetasolla Barcelonassa kaiken mahdollisen, mutta on saanut usein kritiikkiä vaisuista otteistaan maajoukkueessa.

Messille arvoturnauksen finaalitappio oli jo neljäs ja kolmas kahden vuoden sisään.

Vuosi sitten Argentiina kärsi Copa American finaalissa identtisen tappion, kun Chile voitti pilkuilla maalittoman ottelun päätteeksi. Messi koki myös 2014 MM-finaalitappion Saksalle sekä 2007 Copa American finaalitappion Brasilialle.

Messin maajoukkueuran saldoksi jää 113 ottelua ja 55 maalia. Se olisi komea tilasto kenelle tahansa, mutta Messin kohdalla vertailukohdaksi kelpaavat vain historian suurimmat, ja siinä vertailussa hänen maajoukkuetaipaleensa on pettymys.

STT–ANSSI RULAMO