Jalkapallo

Portugali pudotti Kroatian EM-puolivälieristä

Portugali jatkaa jalkapallon EM-kisojen puolivälieriin. Se pudotti neljännesvälierässä jatkoajan jälkeen jatkosta Kroatian 1–0.

Voittomaalin Lensissa teki ottelun 117. minuutilla Portugalin Ricardo Quaresma. Hän pukkasi paluupallon maaliin Kroatian maalivahdin Danijel Subasicin torjunnasta Cristiano Ronaldon laukauksen jälkeen.

Vaihtomies Quaresman puskutilanne oli käytännössä Portugalin ainoa vastustajan maalia kohti suuntautunut maalintekoyritys. Tilanne lähti kroatialaispelaajan pallonmenetyksestä hyökkäysalueella, jonka jälkeen vaihtopelaaja Renato Sanches ja sen jälkeen Nani syötöillään siirsivät pallon Ronaldolle.

Varsinaisen peliajan lopussa kentälle vaihdettu Quaresma seurasi tarkasti katseellaan, kun Nanin syötöstä oikealta läpi murtautunut Ronaldo ampui ja maalivahti Subasic pudotti pallon.

Portugalin maalia edeltävällä minuutilla Kroatian Ivan Pericic oli pukannut pallon Portugalin maalin tolppaan. Kroatia hallitsi Marco Pjacan kentälle vaihdon jälkeen toisen jatkoajan viimeistä kymmenminuuttista selvästi.

Sen sijaan Kroatian keskikentän tähdet Luka Modric ja Ivan Rakitic olivat tavallista vaisumpia. Modric oli ollut sivussa Kroatian Portugali-peliä edeltäneen alkulohkon Espanja-ottelun.

Myös Ronaldo oli voittomaalin pohjustuksestaan huolimatta haluttoman oloinen. Hän oli pelissä mukana passiivisella otteella.

EM-turnauksessa kuudennen kerran peräkkäin kahdeksan joukkoon yltänyt Portugali kohtaa EM-puolivälierässä Puolan.

STT–REIMA RAUTIAINEN