Jalkapallo

Leicester hehkuu sinisenä ihmemestaruuden kynnyksellä

Jalkapallon Englannin Valioliigan mestaruudesta on pelattu ennen tätä kautta 23 kertaa, ja yhtä ainoaa poikkeusta lukuun ottamatta pokaali on vaihdellut neljän seuran palkintokaappien välillä. Blackburnin mestaruudesta on kulunut 21 vuotta, ja pokaalin kierto Manchesterin ja Lontoon välillä on jatkunut siitä lähtien tauotta.

Nyt kultakruunuinen pokaali matkaa keskelle Englantia, jos Leicester City ei hukkaa täysin otettaan Valioliigan viimeisillä metreillä. Ensimmäinen mahdollisuus mestaruuden varmistamiseen on sunnuntaina, kun Leicester kohtaa Manchester Unitedin vieraskentällä. Voitto Old Traffordilla, ja mahdottomasta on tehty mahdollinen.

– Jos katsoo faneja, asukkaita, kaupunkia, tämä on uskomatonta, uskomatonta aikaa. Tämä merkitsee heille niin paljon. Kerran elämässä -kokemus, leicesteriläinen Ian Smith kuvailee kevättä 330 000 asukkaan englantilaiskaupungissa, Leicester City -huivi kaulassaan.

– Ihan uskomatonta värinää on joka puolella. Ja sinistä väriä, ihan kaikkialla, täydentää Anna Hulewicz-Brown , jonka mukaan kaupunki poikkeaa lähes täysin siitä pidättyvän tahdikkaasta paikasta, jossa hän on koko elämänsä viettänyt.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Maailmankartalle

Leicesterin tuhkimotarina on levittänyt kaupungin maailmanmaineeseen. Altavastaajasta voittajaksi -tarinoita rakastavat amerikkalaisetkin ovat ottaneet suurten kaatajan omakseen.

– Kukaan ei puhunut Yhdysvalloissa Leicesteristä. Mutta nyt sellaiset ihmiset kuin (amerikkalaisen jalkapallon supertähti) Tom Brady lähettävät Leicesterille viestejä. Ja saamme kuvia, joissa ihmiset ajavat traktoria jossain keskilännen pikkukaupungissa Leicester-paita päällään, amerikkalaisen televisiojätti NBC:n jalkapallotoimittaja Joe Prince-Wright myhäilee.

Kaunis tarina. Niin kuvaa myös maailman johtava jalkapallopomo, kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino Leicesterin nousua.

– Tuon takia rakastamme jalkapalloa. Ja sellaiset sadut kuin Leicester kertovat juuri sen, että jalkapallo on ennalta-arvaamatonta.

TS-STT-AFP