Jalkapallo

Onko pelaajan passilla nykymaailmassa väliä

Eurosportin legendaarinen Bundesliigaselostaja, entisen Inter-pelaajan Timo Furuholmin isä, porilainen Tapio Furuholm , valitteli RoPS-ottelun tauolla sitä, että Interillä oli torstai-iltana vain kolme kotimaista pelaajaa avauksessaan. ”Tapsa” ei selvästikään laskenut Kiteellä syntynyttä Solomon Duahia suomalaiseksi.

Kieltämättä Interin kokoonpano oli ulkomaalaispainotteinen verrattuna kauden aikaisempiin liigaotteluihin, ja asia painottui vielä lisää, kun vastassa oli RoPS, joka takavuosina oli tunnettu ennen kaikkea sambialaispelaajistaan.

Isä-Furuholm tietää kuitenkin yhtä hyvin kuin minäkin ja kaikki muutkin jalkapalloihmiset, että pääsarjatasolla ei nykymaailmassa pelaa pelkästään oman kylän pojilla yksikään joukkue. Kun Manchester City kohtasi tiistai-iltana Mestarien liigan ensimmäisessä välierässä Real Madridin, englantilaisjoukkueen avauskokoonpanossa oli yksi kotimainen pelaaja, maalivahti Joe Hart.

Interin kaikki kolme vaihdosta sisään tullutta pelaajaa olivat kuitenkin torstai-iltana suomalaisia, yksi heistä seuraikoni Ari Nyman , joten kotimaisuusaste lisääntyi turkulaisjoukkueessa pelin edetessä.

Olenkin sitä mieltä, että pelaajan taidot ratkaisevat. Jos joukkueesta löytyy yksitoista parempaa ulkomaalaista pelaajaa kuin omat kasvatit, pelataan sitten ulkomaalaisilla. Kyllä kannattajat sen nykymaailmassa hyväksyvät.