Jalkapallo

TPS:n peli-ilme kunnossa, mutta tulos pettymys

Haka-TPS 2-1

FC Hakan nigerialaishyökkääjä Dudu osui kahdesti rautaisella teholla ja ratkaisi Ykkösen avauskierroksen ottelusta kotivoiton TPS:stä. TPS:n ilme oli hyvä, mutta Hakan 2-1 (1-0) voitto tietenkin harmitti.

- Vauhdikas matsi, jossa teimme tyhmiä virheitä. Pääsimme tasoituksella peliin mukaan, mutta sitten tuli taas harmittava virhe. Loppuun saimme aikaiseksi kovan paineen vastustajan päätyyn, sanoi TPS:n oikealla laidalla pelannut Oskari Jakonen , joka täytti lauantaina 19 vuotta.

Hakan ratkaisija Dudu, 30, teki avausmaalin 40. minuutilla Emenike Mbachun loistosyötöstä.

Dudu on tuttu pelaaja Suomen kentillä, sillä hän pelasi neljä kautta vuosina 2010-13 Hongasssa ja Kuopion Palloseurassa.

TPS:n Riku Sjöroos , 21, tasoitti 20 minuuttia ennen loppua, sillä Hakan maalivahti Tuomas Karjanlahti tiputti keskityspallon ja Sjöroos oli paikalla kärppänä. Karjanlahti loukkasi sivusiteensä ja joutui jättämään kentän tilanteessa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Sjöroos teki viime kaudella yhden maalin 25 Ykkösen pelissä, joten onnistuminen oli varmasti makoisa.

Dudu pääsi tuikkaamaan vain viisi minuuttia myöhemmin voittomaalin Emenike Mbachun mainiosta syötöstä oikealta laidalta. TPS:n toppari Miro Tenho oli tilanteessa epäonninen.

- Itsellänikin oli pari paikkaa. Olisimme voineet voittaa pelin. Paikat pitäisi käyttää, sillä vastustaja käytti paikat hyvin. Meillä oli enemmän tekopaikkoja, sanoi Jakonen.

- Tämä oli tasainen ja yllättävän hyvätasoinen peli kauden ensimmäiseksi otteluksi. Emme saaneet tehdyksi hyvistäkään paikoista, Jakonen manasi.

TPS:n keskikentän näkyvät Jonni Peräaho ja Jani Virtanen olivat hyvissä tilanteissa, mutta tällä kertaa ei tullut tulosta.

- Se oli tasainen peli kaiken kaikkiaan. Olen peliin tyytyväinen, mutta en tulokseen. Olen pettynyt, sillä olisimme ansainneet tasurin, sanoi TPS:n valmentaja Mika Laurikainen.

- Dudu on kova maalintekijä. Haka on muutenkin hyvä joukkue. Meidän peli-ilme oli hyvä, sillä olimme kaksi viikkoa henkisesti alhaalla, Laurikainen jatkoi.

Laurikainen muisteli vuoden takaista tasapeliä Hakaa vastaan, sillä TPS oli huono pisteestä huolimatta.

- Tämä oli vauhdikas ja mielenkiintoinen peli, vaikka kaikki ei mennytkään valmentajien kannalta toivotulla tavalla. Silti tämä oli hyvä sarjan aloitus, Laurikainen tuumasi.

Myös Jakonen myönsi, että talousasioiden putkahtaminen esiin sekoitti vähäksi aikaa tekemistä.

- Keskityimme vain omaan juttuun eli harjoitteluun, Jakonen painotti.

- Puolentoista viikon ajan jouduin olemaan enemmän psykologi kuin valmentaja, Jakonen tuumi.

Peukalovamman takia sivussa ollutta Oskari Forsmania maalin suulla tuurannut Jere Aalto oli hyvä eikä TPS:n mahdollisuudet häneen kaatuneet.

- Mukava avata kausi voitolla. Olen ylpeä ja tyytyväinen. Pelissä oli paljon kaksinkamppailuja, mutta pystyimme laittamaan hyvin kampoihin. Viime kaudella emme pärjänneet TPS:lle, joten nyt oli revanssihenkeä, sanoi Hakan valmentaja Kari Martonen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Sanomat, Valkeakoski

Pasi Honkanen