Jalkapallo

Interin ja VPS:n puolustukset rautaa

VPS – Inter 0-0

Turun Inter ei pystynyt murtamaan Vaasan Palloseuran puolustusta kertaakaan eilisessä Veikkausliigan ottelussa. Asia ei ole niin paha, kun ottaa huomioon, ettei omaankaan maaliin mennyt ainuttakaan palloa.

Kaarlen kentän tulostaulu ilmoitti mahtipontisesti lämpötilaksi 15 plusastetta. Totuus oli kymmenen astetta vähemmän ja kylmähkö pohjoistuuli. Kaarlen kentän pinta oli luvalla sanoen kehno, sillä siinä oli hiekkaa enemmän kuin ruohoa.

- Kenttä oli vaikea, huomautti myös Interin valmentaja Job Dragtsma.

VPS:n valmentaja Petri Vuorinen ei ollut huomannut mitään ongelmaa kentän suhteen, vaikka ilmi selvästi pelaajien oli vaikea pysyä pystyssä lähinnä hiekkaisella kentällä.

Peli oli maalittomaksi peliksi lopulta melko hyvää, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Muutamia maalipaikkojakin oli, vaikka Vuorinen kiisti Interin maalipaikat.

- Ei Interillä ollut ainuttakaan maalipaikkaa, tosin ei meilläkään monta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Jo kuuden minuutin kohdalla VPS:n Pyry Soiri sai mennä melko vapaasti oikeaa laitaa maalipaikkaan. Henrik Moisander torjui kuitenkin helposti pienestä kulmasta tulleen heikon laukauksen.

inter4

Inter näytti hallitsevan peliä ensimmäisellä puoliajalla, mutta pallon hallinta sinällään ei tuo maaleja. Sen sijaan VPS esitti muutaman nopean harppuunahyökkäyksen ja niistä voidaan saada maaleja.

- Molemmat joukkueet pelasivat hyvin, varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Me kontrollimme peliä ja saimme aikaan painetta vastustajan maalille, oli Dragtsma havainnut.

Interin paras maalipaikka oli puolen tunnin pelin jälkeen Solomon Duahilla , joka laukoi napakasti suoraan VPS:n maalivahdin Evgeny Kobozevin syliin. Siinä tuli kuitenkin todistettua Vuorisen väite vääräksi.

Toisen puoliajan alkuminuuteilla alkoi mieleen hiipiä ajatus maalittomasta tasapelistä. Peli pysytteli enimmäkseen keskikentällä ja molemmilla joukkueilla oli suuria ongelmia vastustajan tiiviin puolustuksen kanssa.

Inter toki pääsi pyörittämään peliä maalipaikoissa, mutta kun peli jäi siihen pyörittämiseen. Kenestäkään pelaajasta ei ollut ratkaisijaksi tosipaikan tullen.

- Toisella puoliajalla saatoimme hieman väsyä, tunnusti Dragtsma.

inter2

Interin tiiviin puolustuksen näkyvin hahmo oli Faith Friday Obilor , joka hallitsi aluettaan suvereenisti. Sen sijaan toisessa päässä kenttä sekä Guy Gnabouyou että Sebastian Mannström jäivät lähes kokonaan ilman palloja. Mannström kuitenkin osoitti merkittävää mielenkiintoa maalintekoon.

- 0-0 oli ihan hyvä lopputulos, sillä saimme edes pisteen. Näyttää siltä, että voimme jatkaa pelaamistamme näin, otaksui Dragtsma.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Vuorinen näytti niin ikään tyytyväiseltä yhteen sarjapisteeseen ja löysi filosofointia maalittomasta tasapelistä.

- Suhteellisen tasapainoinen suoritus koko joukkueelta. Nollapeli oli hyvä asia, siis puolustussuuntaan. On tärkeä pitää nolla, vaikka ei hyökkäyksessä tulisi osumia.

Turun Sanomat, Vaasa

Seppo Hautala

Kuvat: Minna Hirvelä