Jalkapallo

Alaja sai neljän vuoden jatkon

Pertti Alajan aikakausi suomalaisessa jalkapallossa jatkuu. Alaja valittiin sunnuntaina uudelle nelivuotiskaudelle Suomen Palloliiton puheenjohtajaksi. Hän on ollut tehtävässä vuodesta 2012 lähtien.

Alajalle, 64, ei ilmaantunut vastaehdokkaita Tampereella pidetyssä Palloliiton liittokokouksessa. Alaja ei halunnut kommentoida vastaehdokkaiden puutetta.

– Kun päätän olla ehdokkaana, keskityn vain siihen. Keskityin itseeni, Alaja totesi.

– Hyvällä mielellä olen, kun saan tällaisen luottamuksen. Lähden nyt toteuttamaan hyväksyttyä strategiaa tinkimättä.

Alaja on ollut jalkapallon järjestötoiminnassa mukana jo 25 vuotta ja tuntee lajin kansainväliset ympyrät hyvin. Viime vuonna häneltä penättiin julkisuudessa tiukempaa linjaa, kun kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan korruptiovyyhti alkoi purkautua. Nyt hän lupasi tehdä töitä lajin maineen eteen.

– Pohjoismaiden kesken teemme yhteistyötä siinä. Olemme tässä aloitteellisempia kuin aikaisemmin, mutta yhdessä Pohjoismaina. Olemme isompi voima silloin, Alaja lupasi.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Muutoin Alaja kertoi jatkavansa samalla linjalla kuin aikaisemmin.

– Seurajuttu on ollut minulle ykkösasia. Olen ollut läsnä seurojen arjessa ympäri Suomen. Haluan jatkaa sitä.

Puheenjohtajistoon tuli Tampereella muutos, kun Kaarlo Kankkunen valittiin toiseksi varapuheenjohtajaksi Harri Talosen tilalle. Markku Lehtola jatkaa ensimmäisenä varapuheenjohtajana.

EM-projekti etenee

Alaja myöntää, että jalkapallon julkisuuskuvaan vaikuttaa suuresti maajoukkueiden menestys. Huuhkajien alku uuden päävalmentajan Hans Backen alaisuudessa on ollut hankala, mutta MM-karsinnat alkavat vasta syksyllä.

– Maajoukkueet ovat lellilapset ja päivän puheenaiheet. Se, tuleeko menestystä, vaikuttaa yleisön mielialaan. Tunnemme nahoissamme, jos palloa ei saada maaliin, Alaja kertoi.

Yksi Alajan tulevien vuosien kärkiprojekteista lienee myös yhteispohjoismainen 2024 EM-kisahaku, joka etenee kulisseissa.

– Toukokuussa pidetään kokous ja perustetaan työryhmä, jonka jälkeen asiaa lähdetään työstämään liittojen kanssa, Alaja kertoi.

STT–ANSSI RULAMO