Jalkapallo

Laurikainen uskoo nousumahdollisuuksiin

TPS:n noin 20 pelaajan ryhmästä vain kapteeni Sami Rähmönen on mukana normaalissa työelämässä, joten joukkue on pystynyt harjoittelemaan hyvällä intensiteetillä.

TPS:n päävalmentaja Mika Laurikainen myöntää, että hän on valmennustyön ohella joutunut olemaan sattuneesta syystä vähän psykologikin viimeisinä viikkoina, mutta joka tapauksessa hänen joukkueensa on pelillisesti valmis alkavaan Ykkösen kauteen.

– Olemme pystyneet harjoittelemaan ihan hyvin. Tekemisemme on ollut terävää. Oskari Forsmanin sormivamma on tietysti ikävä. Toinen konkreettinen ongelma on se, että armeijassa olevat kaverimme eivät ole päässeet harjoituksiin suunnitellusti. Heistä Niklas Blomqvist pelasi kuitenkin jo viime kaudella avauksesamme säännöllisesti, sanoo Laurikainen.

Viime kauden runkopelaajista ovat poissa Jussi Aalto ja Matej Hradecky.

– Hradeckyä emme ole oikein pystyneet korvaamaan, vaikka jo viime vuonna loppukaudesta opimme pelaaman toki ilman häntäkin. Aallon sijasta meillä on nyt kompensoimassa häntä Jani Virtanen , joka pelaa toki hieman alempana. Vaikka meillä on pelaajia paljon, monet heistä ovat vielä varsin nuoria, miettii Laurikainen.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Laurikaisen mukaan TPS pelaa viime kauden tapaan nytkin ihan vakavasti noususta, koska pelaajarunko on kuitenkin pysynyt varsin hyvin samana.

– Olemme harjoitelleet paremmin kuin vuosi sitten. Meidän pitääkin olla varteenotettava vastustaja. Paineet ovat siinä mielessä silti poissa, että seuralla on ollut kaikenlaisia vaikeuksia ja hankalia hetkiä. Hyvin olemme kuitenkin kestäneet.

TPS pelaa kauden alussa kolme vieraspeliä heti putkeen, mutta Laurikainen ei näe sitä rasitteena.

– Pääasia on, että kentät ovat kunnossa Turussa, sitten kun on ensimmäinen kotipelimme. Urheilupuiston alakenttä on meille ilman muuta parempi pelipaikka kuin oli Yläkenttä.

Avauspelissä Hakaa vastaan maalissa on Jere Aalto , koska sormivammainen Oskari Forsman on sivussa ainakin parisen sarjapeliä.

– Jeren kehitys on mennyt hyvään suuntaan. On Jerelle ihan hienoa, että hän saa nyt mahdollisuuden näyttää, vaikka ei hän tietenkään kokemukseltaan ole vielä Oskarin tasolla.

Laurikainen laskee avausvastustaja Hakan Jaron ohella Ykkösen suurimmiksi suosikeiksi, mutta hän lupaa, että TPS ei jää Valkeakoskella automaattisesti jalkoihin.

Harjoitusotteluissaan TPS hävisikin vain Interille ja Hongalle.

– Olemme kierrättäneet pelaajiamme kokoonpanossa ihan loppuun asti, koska muutamilla pelipaikoilamme kilpailu peliajasta on yhä ihan auki.

JARI WELLING

KUVAT: ARI-MATTI RUUSKA