Jalkapallo

Benjamin Källman ampui KäPan kumoon

Turun Interin nuori lahjakkuus Benjamin Källman teki kaksi maalia, kun Inter voitti Käpylän Pallon 0-2 jalkapallon Suomen cupin viidennellä kierroksella Helsingin Oulunkylässä. Inter oli avausjakson ja toisen jakson alkupuoliskon ajan vaikeuksissa kuin hurmiossa pelanneen kotijoukkueen maalivahdin Miikka Häkkisen kanssa, sillä useista hyvistä paikoista Inter ei saanut palloa verkkoon.

Vasta vajaan tunnin pelin jälkeen Källman sai pallon Häkkisen selän taakse. Tammisaaren Ekenäs IF:stä Interiin siirtynyt nuorukainen sai vapauttavan syötön ja sijoitti pallon vasempaan alakulmaan. Toisessa osumassaan Källman puolestaan puski pallon pömpeliin Juho Salmisen syötöstä.

– Olen tyytyväinen, miten peli minulta meni, mutta kyllähän meidän olisi pitänyt saada palloa useammin vastustajan maaliin ja tappaa peli aiemmin. Mutta eipä vain uponnut, koska Häkkinen torjui niin hienosti, Källman virkkoi.

Källman tuntuu omaksuneen nopeasti nousun jalkapallon Ykkösen tasolta liigajoukkueen kyytiin.

– Aluksi oli hieman outoa ja oli vaikeaa tulla sisään joukkueeseen. Mutta mukavasti sen jälkeen on mennyt. Nyt taitaa olla 5 tai 6 maalia tehtynä.

Urheilutieto, Helsinki

Mikko Korvenkari