Jalkapallo

Leicesterillä on viisi miljoonaa kannattajaa Algeriassa

Riyad Mahrezin pelinumerolla varustettuja Leicesterin fanipaitoja ei näe Algerin kaupoissa kuin vilahdukselta, kun ne siirtyvät lähes yhtenä köytenä tiskin yli fanien käsiin. Leicesterin väreissä Valioliigaa valloittava laitahyökkääjä on syntynyt Ranskassa, mutta hän on noussut palvotuksi tähdeksi isänsä kotimaassa Algeriassa.

Mahrezin menestys ja suosio sekä seuran kuluvan kauden yllätysmenestys ovat tehneet myös Leicesteristä algerialaisten suosikin.

– Leicesteriä ei tunnettu ennen kuin Mahrez meni seuraan 2014. Sitä ennen algerialaisten suosikki oli Liverpool, Libert-urheilulehden toimittaja Samir Lamari kertoo.

– Nyt Leicester on suosituin Valioliigaseura. Sillä on yli viisi miljoonaa algerialaista kannattajaa, ja sen otteluilla on suurempi tv-yleisö kuin Algerian ykkösliigan otteluilla.

Mahrezin suosio on noussut sellaisiin mittoihin, että sitä on vaikea selittää. Paitakauppa kuvaa sitä ehkä parhaiten, sillä hyllyt ovat tyhjät, vaikka 60 euron hintainen paita maksaa 40 prosenttia kuukauden minimipalkasta.

– Kauppa on ihan mieletöntä. Kiitos Jumalalle ja Mahrezille, paitoja myyvä nuori kauppias siunaa maan pääkaupungissa.

Suosiolla on myös kielteiset puolensa. Mahrezin pelit pysäyttävät sekä koulut että työt.

Mahrez, 25, on tehnyt kuluvalla kaudella Valioliigassa 14 maalia ja syöttänyt kymmenen.

TS-STT-AFP