Jalkapallo

Platini sai Fifalta 1,8 miljoonaa yhdeksän vuotta työn päättymisen jälkeen

Euroopan jalkapalloliiton Uefan puheenjohtaja Michel Platini väittää, että hän ei ole tehnyt mitään väärää ottaessaan vastaan 1,8 miljoona euroa Kansainväliseltä jalkapalloliitolta Fifalta. Platinin mukaan kyse oli työstä saatavasta palkasta, ei lahjuksesta.

Ranskalainen Platini antoi haastattelun uutistoimisto AFP:lle. Hän vakuutti haastattelussa, että aikoo tavoitella Fifan puheenjohtajuutta.

Platini sai Fifalta 1,8 miljoonaa euroa vuonna 2011. Platinin mukaan summa oli korvaus vuosina 1998–2002 tehdystä työstä.

– Olin Fifassa puheenjohtaja Sepp Blatterin erikoisavustajana. Tein muun muassa kansainvälistä kilpailukalenteria. Se oli kokopäivätyötä, Platini kertoi.

Platinin mukaan hänen palkkionsa piti alun perin olla suurempi kuin 1,8 miljoonaa, mutta Fifa pienensi summaa ja viivytti maksua, Platinin mukaan talousvaikeuksien takia. Maksu viivästyi peräti yhdeksän vuoden päähän työtehtävien päättymisestä.

Sveitsin viranomaiset kiinnittivät huomiota Planitin palkkioon Fifaan liittyvässä korruptiotutkinnassa. Rikostutkinta selvittää Blatterin rahankäyttöä, mutta Platini kokee omantuntonsa olevan puhdas. Verottajakin on saanut omansa.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Olen maksanut tästä palkkiosta asianmukaiset verot Sveitsiin, Platini sanoi AFP:lle.

Sveitsi ei tutki Platinia

Fifaa ravisteleva lahjustutkinta ulottui viime viikolla puheenjohtaja Blatteriin, joka on johtanut Fifaa vuodesta 1998. Platinin mukaan hänen 2011 saamansa rahasumma ei millään tavalla liity siihen, että Blatter valittiin tuona vuonna neljännelle jatkokaudelle.

– Sain Fifalta rahat vuonna 2011, koska pyysin heitä viimeinkin maksamaan, Platini sanoi ja vakuutti, ettei tavoitellut vuonna 2011 pääsyä Fifan johtoon. Uefa valitsi hänet jatkokaudelle maaliskuussa 2011.

Platini sanoi ilmoittaneensa Fifan eettiselle komitealle, että on valmis auttamaan lahjustutkinnassa. Sveitsin viranomaiset eivät tutki Platinin toimia.

Fifan uusi puheenjohtaja valitaan 26. helmikuuta 2016. Platinin lisäksi ehdolla ovat ainakin Jordanian prinssi Ali bin al-Hussein ja eteläkorealainen Chung Mong-joon .

TS-STT-AFP