Jalkapallo

Riku Riski ei pääse EM-karsintaotteluihin Romaniaa ja P-Irlantia vastaan

IFK Göteborgin suomalaishyökkääjä Riku Riski ei pääse jalkapallon EM-karsinnan jäljellä oleviin otteluihin Romaniaa ja Pohjois-Irlantia vastaan, kertoo Aftonbladet-lehti nettisivuillaan.

Riski loukkasi pohkeensa maanantaina Ruotsin liigan ottelussa Sundsvallia vastaan. Tiistaiset tutkimukset paljastivat repeämän pohkeessa.

– Repeämä on aika iso, joten hän ei pelaa sunnuntaina Halmstadia vastaan eikä myöskään Suomen maaotteluissa. Teemme töitä, jotta hän pääsisi pelaamaan sen jälkeen. Uskon, että hän on pelikunnossa kolmen viikon päästä Djurgårdenia vastaan, IFK Göteborgin lääkäri Jon Karlsson sanoi.

Riski tuli Göteborgiin elokuun alussa lainalle norjalaisseura Rosenborgista. Hän on pelannut kahdeksan ottelua ja tehnyt maalin sekä antanut kaksi maalisyöttöä Ruotsin liigan kärkijoukkueelle, joka kamppailee tiukasti mestaruudesta Norrköpingin ja AIK:n kanssa.

– Katsotaan nyt kuinka nopeasti tämä paranee. Harmittaa, mutta olen mieluummin loukkaantuneena nyt kuin muutaman viikon päästä, jolloin menettäisin enemmän IFK:n pelejä, Riski sanoi.

– Kuten kaikki, haluan pelata maajoukkueen pelejä. Mutta jos vertaa IFK:n tilannetta ja Suomen maajoukkueen tilannetta, seurajoukkueen tilanne on tärkeämpi.

TS-STT-TT