Jalkapallo

Gnabouyou valmis IFK:n kaatoon cupfinaalissa

Interin tämän kauden tehokkain pelaaja, kuusi maalia tehnyt ja seitsemän maalisyöttöä antanut Guy Gnabouyou , 25, palaa tänään turkulaisten kokoonpanoon Suomen cupin finaalissa Valkeakoskella IFK Mariehamnia vastaan.

– Oli parempi varmuuden vuoksi levätä vielä maanantain Maarianhaminan-ottelu, mutta vasen nivuseni on nyt jo ihan kunnossa, vahvisti Gnabouyou perjantaina Pansion tekonurmella pidettyjen harjoitusten jälkeen.

alkeakoskella pelataan samantapaisella tekonurmella kuin on vain kuukausi sitten valmistunut Pansion tekonurmi.

– Luulenpa, että jokainen jalkapalloilija haluaisi mieluummin pelata luonnonnurmella, mutta onneksi Valkeakoskella on uuden sukupolven tekonurmi. Saimme kenttään jo tuntumaa keväällä harjoitusottelussa KuPS:ia vastaan, sanoi Gnabouyou.

Ranskalainen Gnabouyou tietää totta kai IFK Mariehamnin vahvuudet tarkkaan.

– Heillä on nopeat hyökkääjät Diego Assis ja Dever Orgill sekä hyvään syöttöpeliin pystyvä keskikenttä. Heidän topparinsa Jani Lyyski ja Kristian Kojola ovat fyysisesti erittäin vahvoja. Meilläkin onneksi riittää nopeutta ja teemme kaikkemme, että saisimme luotua maalipaikkoja. Olemme varmasti motivoituneita voittamaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Toinen tuleminen ollut vahvaa

Gnabouyou oli Interissä jo 2011-13, mutta hän on palannut Turkuun Kreikan (Kalloni) ja Maltan (Sliema Wanderers) kautta entistä parempana pelaajana.

– Olen päässyt nyt pelaamaan ylempänä, mikä on minulle parempi pelipaikka. Pelitapamme on myös nykyään avoimempi. Minulla oli kovia aikoja Kreikassa ja Maltalla, joten paluu Interiin on ollut oikein onnistunut. Ensimmäisellä kerralla Turussa oli vielä hieman raskaampaa, kun olin ensimmäistä kertaa silloin Ranskan ulkopuolella asumassa ja kaipasin perhettäni sekä ystäviäni. Silloin en myöskään vielä osannut englantia.

Gnabouyoun varsinainen kotikaupunki on Etelä-Ranskan Marseille, jonka riveissä hän on aikoinaan pelannut Ranskan liigaakin. Hänen perheensä pääosa asuu edelleen Marseillessa, mutta Gnabouyoun isosisko Marie-Pale Gnabouyou, 27, pelaa käsipalloa ammattilaisena Tanskan Viborgissa.

– Siskoni on voittanut Ranskan maajoukkueen kanssa muun muassa EM-hopeaa. Hän on pelannut myös MM-kisoissa. Olen itse asiassa menossa hänen luokseen Tanskaan kauden päätyttyä, kertoi Gnabouyou, jonka pikkkuveli pelaa myös Ranskassa käsipalloammattilaisena.

– Minulla on kaksi isosiskoa ja yksi pikkusisko sekä pikkuveli. Vanhempieni juurilla Norsunluurannikolla olen käynyt elämässäni vain kerran, mutta ymmärrän ranskan lisäksi jonkin verran myös béten kieltä, jota vanhempani puhuvat tietysti täydellisesti.

Dragtsma kehuu Guyn kypsymistä

Guy Gnaboyoun parhaat joukkuetoverit Interissä obvat Eric Matoukou ja Solomon Duah , ja Gnaboyuou pitää vapaa-ajallaan musiikista ja tanssimisesta.

Päävalmentaja Job Dragtsma on ollut varsin tyytyväinen Gnabouyoun panokseen tämän toisella sopimuskaudella Interissä.

– Guy on nyt paljon paremmassa kunnossa kuin ensimmäsinä vuosinaan täällä. Hän on pelaajana myös kypsempi. Hän onkin nykyisin meille erittäin tärkeä pelaaja. Nopeus on tietysti hänen suuri vahvuutensa, mutta hän on teknisestikin hyvä pelaaja. Ja fyysisestikin hänellä on tarvittava voima, kehui Dragtsma ranskalaishyökkääjäänsä.

– Henkisestikin Guy on kehittynyt paljon. Peliälyltään hän on ollut aina luova. Meidän täytyy vain oppia saamaan hänestä vieläkin enemmän irti, vaikka hän onkin ollut tasainen suorittaja tällä kaudella, jatkoi Dragtsma.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Turun Sanomat

JARI WELLING

KUVA: JORI LIIMATAINEN