Jalkapallo

Lepuutuksesta huolimatta puheet ystävyyspelistä roskaa

Ahvenanmaalaistoimittajat yrittivät maanantai-iltana himmentää Interin voittoa kyselemällä sekä IFK:n että Interin päävalmentajalta kysymyksiä ”ystävyysottelusta”, jossa ei taklattu eikä otettu kortteja.

Mitään vanhan liiton YYA-sopimusta joukkueiden välillä ei kuitenkaan ollut, vaan molemmat olisivat ottaneet pisteet ihan yhtä mielisssään.

Se on tietysti totta, että kumpikin joukkue lepuutti varmuuden vuoksi muutamia avainpelaajian silmällä pitäen lauantain Suomen cupin finaalia.

Interistä Ari Nyman ei ollut Maarianhaminassa laisinkaan mukana, koska hän on yhden kortin päässä pelikiellosta. Joni Aho tuli samasta syystä peliin mukaan vasta ottelun 83. minuutilla.

IFK Mariehaminasta Philip Mantilla ja Brian Span aloittivat penkillä pitkälti samasta syystä. Duarte Tammilehto ei pelannut lainkaan. Interistä Eric Matoukou ja Petros Kanakoudis olivat oikeastikin pelikiellossa.

Joka tapauksessa jokaisen Inter-fanin on syytä lähteä lauantaina Valkeakoskelle, sillä Pirkanmaalle on tulossa ennätysmäärä ahvenanmaalaisia.

Maanantai-iltaan mennessä cup-reissulle oli ilmoittautunut jo yli viisisataa IFK-fania, mikä on huikea määrä, kun ajattelee, että koko Ahvenanmaalla on reilut kaksikymmentätuhatta asukasta. Viimeksi mantereen puolelle on ollut samanlainen kansainvaellus ”Oolannista” Poriin syksyllä 2004, jolloin IFK nousi liigaan.

Inter tuli Helsingin kautta jo yölautalla Maarianhaminasta pois ja harjoittelee seuraavat päivät Pansion/Pernon tekonurmella, joka on varsin samanlainen kuin on nykyisin Valkeakosken Tehtaan kentällä.