Jalkapallo

Kaukolla menee taas lujaa

Joni Kaukon tilannetta tällä hetkellä seurajoukkueessaan FSV Frankfurtissa Saksan 2. Bundesliigassa voisi kuvailla Pelle Miljoonan laulun kertosäkeellä. ”Mulla menee lujaa, hei hallelujaa”.

Vanhan liiton päävalmentajan Benno Möhlmannin hampaisiin taannoin joutunut Kauko ei pelannut vuodenvaihteessa vähään aikaan minuuttiakaan, kun hän antoi marras-joulukuussa haastattelun Frankfurter Runschaulle, jossa turkulainen valitti silloista vähäistä peliaikaansa.

Lopulta Möhlmannin oli kuitenkin annettava tilaisuus, jonka Kauko käytti sataprosenttisesti hyväkseen tekemällä Sankt Paulia vastaan voittomaalin Hampurissa loppuunmyydyn ja fanaattisen Millerntor-katsomon edessä.

– Tilanne on tosiaan muuttunut aikaisemmasta. Olen vain harjoitellut kovaa. Sen tietysti päävalmentajakin on nähnyt. Varmaan lehtijuttu vaikutti kieltämättä tilanteeseeni. Koko juttu lähti aikoinaan vähän käsistä, kommentoi Kauko viimeisiä kuukausiaan.

– Nyt fiilis ja kunto ovat hyviä, kun on taas päässyt pelaamaan. Itseluottamus on noussut.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Saksassa jatko kiinnostaa kovasti

Kaukon sopimus FSV Frankfurtin kanssa päättyy keväällä, mutta hänellä on sopimuksessaan vuoden optio.

– Tällä hetkellä keskityn pelaamaan kauden loppuun. Päävalmentaja Möhlmannin tapana ei ole käydä kahdenkeskisiä neuvotteluja, naurahti Kauko, joka ensisijaisesti haluaa jatkaa peliuraansa nimenomaan Saksassa.

Sankt Paulia vastaan FSV Frankfurt pelasi samalla joulukuusi-systeemillä kuin Suomen A-maajoukkue.

– Olin siinä pelissä keskikentän pohjan kolmikon oikealla laidalla. Viime pelissä puolestani aloitin keskikentän pohjalla.

FSV Frankfurtin kausi on ollut vahva verrattuna pariin aikaisempaan kauteen, jolloin Saksan mittapuussa pikkuseura on joutunut taistelemaan sarjapaikastaan.

– Olemme olleet koko ajan kymppisakissa. Emme ole hävinneet yhtään peliä talvitauon jälkeen. Aika draivi on päällä.

Tyrkyllä avaukseen Hetemaj’n korvaajaksi

Pohjois-Irlantia vastaan sunnuntaina Suomelta puuttuu keskikentältä varmasti Perparim Hetemaj, joten päävalmentaja Mixu Paatelainen saattaa nostaa isokokoisen ja taklaustaitoisen Kaukon painimaan avaukseen.

– Vaikea on vielä arvioida omaa tilannettani yhden treenin perusteella. Tietysti Hetemaj’n poissaolo parantaa saumojani, mutta treeneissä täytyy näyttää parhaintaan.

Vaikka Pohjois-Irlanti on monella tapaa brittijoukkue, vastassa on muuta kuin vain pitkää palloa roiskiva pubiporukka.

– Pohjois-Irlannilla on taitavia jätkiä. Meillä on kuitenkin hyvät mahdollisuudet voittaa tämä peli. Meidän on vain uskallettava pelata omaa peliämme, huomautti Kauko.

Kauko ei silti halua puhua pakkovoitosta, vaan mahdollisuudesta.

– Nämä ovat hienoja matseja. Tämän takia ylipäänsä pelataan, ei tässä muuten olisi mitään ideaa. Juuri tällaiset ottelut, joissa on osattava pitää pää kylmänä, ovat parhaita. On tietysti selvä asia, että tarvitsemme pisteitä.

Viime viikonloppuna Kauko ehti piipahtaa pariksi päiväksi Turkuunkin, jonne hänen tyttöystävänsä on palannut Saksasta työpaikan takia. Samalla nuoren perheen koirakin palasi Turkuun.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Urheilijan elämä yksin Saksassa on tietysti pitkälti rutiinia. Vähäinen vapaa-aika kuluu himassa lepäillen, paljasti Kauko, jolla on vaihteeksi sekä hiuksia että partaa.

– Kun pääsin vihdoin taas pelaamaan, taikauskosyistä en ole ajanut partaa, enkä viiksiä.

Turun Sanomat, Marlow

JARI WELLING