Jalkapallo

Lindström lopettaa lauantaina pelaajauransa cupin finaalissa

Interin toppari Mathias Lindström ilmoitti keskiviikkona, että hän lopettaa pelaajauransa joukkueensa lauantain Suomen cupin finaalin jälkeen.

33-vuotiaalla Lindströmillä on kasassa seitsemän jalkapalloliigan mestaruutta, kaksi Suomen cupin voittoa ja kaksi liigacupin voittoa. Hän on eniten kultamitaleja voittanut pelaaja kautta aikojen Suomessa. Monista vaikeista loukkaantumisista huolimatta hän on ehtinyt pelata 282 peliä, joissa hän on tehnyt 20 maalia.

Jalkapalloilun Lindström aloitti pikkupoikana Vaasan IFK:ssa, mutta käytännössä hän on Paraisten IF:n kasvatti, joka on pelannut uransa aikana myös Interissä, Allianssissa, Tampere Unitedissa, HJK:ssa ja toistamiseen Interissä. Syksyn 2005 hän pelasi lainalla Norjan liigan Fredrikstadissa, jota tuolloin valmensi legendaarinen Egil ”Drillo” Olsen.

Neljätoista vuotta kestäneen ammattilaisuran ohella Lindström on opiskellut ekonomiksi ja myös journalistiopinnot ovat loppusuoralla. Hän arveleekin opintojen ja perheen täyttävän kalenterin lähiaikoina.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

- Vaikeat polvivammat asettavat haasteita pitkälle harjoituskaudelle, sanoo 34 vuotta tammikuussa täyttävä Lindström Interin tiedotteessa.

- En halua olla jarruna nuorille pelaajille. Nyt on heidän vuoronsa astua esiin ja nostaa Inter takaisin sarjan huipulle. Olen hyvin ylpeä ja kiitollinen omasta jalkapallourastani. Nyt haluan käyttää joukkueurheilussa saamiani sosiaalisia taitoja hyväkseni elinkeinoelämässä, Lindström kertoo.

Lindström pelasi urallaan yhteensä 21 eri ikäluokkien maaottelua, joista aikuisena pelattu ottelu Meksikoa vastaan rankattiin B-maaotteluksi. Vuonna 2002 Lindström valittiin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen parhaaksi pelaajaksi. Lisäksi hänet on useana vuotena valittu liigan tähdistöjoukkueeseen sekä sarjan parhaaksi puolustajaksi kaudella 2011.

TS Futis