Jalkapallo

SJK nautti loppuun saakka ja pokkasi hopean

Nousijajoukkue Seinäjoen Jalkapallokerho varmisti SM-hopeamitalit voittamalla viimeisellä sarjakierroksella Myllykosken Pallon 3–1 (2–0). SJK teki sen, mihin harva ennen kauden alkua uskoi.

– Oltiin hyvin valmistauduttu tähän peliin ja koko kauteen. Tämä oli koko joukkueen mitali, ja takana on huippukausi. On nautittu joka hetkestä. Iso kiitos seuralle pitkäjänteisestä työstä ja eritoten pelaajille. On uskomatonta, mitä ne ovat tehneet 11 kuukauden ajan. Tässä on tulos, ja olen niin onnellinen pelaajien puolesta, SJK:n valmentaja Simo Valakari kiteytti menestyskauden.

SJK hallitsi päätösottelua alusta alkaen. Gert Kams laukoi avausmaalin Juho Lähteen kulmapotkusta pelin 15. minuutilla. Kymmenen minuuttia myöhemmin SJK:n toppari C edric Gogoua puski kulmasta 2–0, ja kolmannen maalin viimeisteli toisen puoliajan alussa jälleen Kams Toni Lehtisen loistavan keskityksen jälkeen.

Lopussa MyPa loi jatkuvasti vaarallisia tilanteita SJK:n maalille. Kavennus tuli 72. minuutilla Ville Salmikiven osumalla.

SJK:n hopea oli Seinäjoen historian ensimmäinen aikuisten jalkapallomitali. SJK osoitti nousijajoukkueena harvinaista kypsyyttä ja kurinalaisuutta. Joukkueessa ei ollut suuria tähtiä, oli vain erinomaisia joukkuepelaajia.

TS - STT