Jalkapallo

Interissä moni saa nyt mahdollisuutensa Jaroa vastaan

Interin viimeinen liigaottelu kaudella 2014 Kupittaalla tänään Jaroa vastaan on sarjasijoitusten kannalta varsin merkityksetön, mutta todennäköisesti yhdeksänneksi liigassa sijoittuva Inter haluaa joka tapauksessa hyvän kenraaliharjoituksen viikon päästä pelattavalle Suomen cupin finaalille HJK:ta vastaan.

Interin päävalmentaja Job Dragtsma lepuuttaa kuitenkin osaa runkopelaajistaan, ja osa vähemmän peliaikaa kauden aikana saaneista pääsee Jaroa vastaan aloitukseen. Esimerkiksi nivusongelmaista Mika Ojalaa säästellään.

– Jo pelkästään korttitilien täyttymisen vaaran takia lepuutamme monia. Tämä on vähän sellainen välipeli. Jos kaikki vakiopelaajamme olisivat kentällä, voisimme testata cupin finaalia ajatellen tiettyjä juttuja, mutta tämä on myös hyvä mahdollisuus antaa peliaikaa nuoremmille pelaajillemme, mietti Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Ojalan ohella huilivuoron saavat ainakin Mathias Lindström, Solomon Duah, Henri Lehtonen ja Ari Nyman.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Niinpä esimerkiksi Juho Salminen ja Kalle Kauppi ovat aloituksessa, mutta Aleksi Laiho aloittanee silti vaihdosta. Penkille päässee myös Oskari Qvick. Vincent Onovolle Dragtsma haluaa antaa pelituntumaa pelikiellon jälkeen, joten nigerialainen aloittaa, koska hänellä ei ole pelikieltonsa jäljiltä myöskään kortteja rasitteenaan.

Forssin peluuttaminen ei mahdollista

SalPassa lainasopimuksella kauden Kakkosessa hienosti pelannut toisen polven interiläinen Niclas Forss ei voi pelata enää kasvattajaseurassaan tällä kaudella, vaikka häntä olisi varmasti kannattanutkin kokeilla, jos se olisi sääntöjen puitteissa ollut mahdollista. Forss keräsi SalPassa 27 ottelussa tehot 12+16, ja hän oli salolaisjoukkueen tehopörssin ykkönen.

Interin kokeneesta kaartista Tamas Gruborovics nähdään tänään kentällä. ”Grubonkin” sopimus Interin kanssa on katkolla, joten hänellä varmasti riittää motivaatiota. Hänen kirjastoalalla työskentelevä vaimonsa on saanut viran Karjaalta, joten Gruborivics on joutunut viime päivinä miettimään kovastikin tulevaa asuinpaikkaansa.

Unkarin passin omaavan Gruborovicsin ja nigerialaisen Vincent Onovon lisäksi Interin avauksessa nähdään ulkomaalaisvahvistuksista myös Renan Oliveira, Francis Suarez ja Stefan Marinkovic.

Koska alunperin cupin finaali piti pelata jo syyskuussa, Interin toimistoväki joutui hakemaan lisäaikaa monen ulkomaalaispelaajansa oleskelulupiin Suomessa. Sitä vastoin pelaajien vakuutusten kanssa ei ole ollut jatkamisongelmia.

Se, että Interin Suomen cupin finaalivastustaja HJK saa päättää torstain Torino-ottelunsa jälkeen liigakautensa RoPS:aa vastaan vasta sunnuntaina, ei ole mitään Palloliiton ”Klubin” suosimista, vaan ottelusiirto tulee Uefan säännöistä.

– Europelien jälkeen pitää olla Uefan sääntöjen mukaan vähintään kaksi välipäivää, muistutti Interin hallintopäällikkö Lauri Kemppainen.

Sergei Eremenkoa ei nähdä Jaron avauksessa

Vierasjoukkue Jarolla on vielä voitolla pienet mahdollisuudet nousta liigassa kuudenneksi, mikä tietäisi ensi kaudella yhtä kotiottelua enemmän. Niinpä Jaron päävalmentaja Alexei Eremenko Senior ei teekään Kupittaalla suuria kokeiluja.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Tulemme pelaamaan parhaalla mahdollisella kokoonpanollamme. Mathias Kullström on sivussa loukkaantumisen takia ja Patrick Byskatan pelikunto on arvoitus, kertoi Eremenko Senior puhelimitse lumisesta Pietarsaaresta.

Päävalmentaja Eremenkon nuorinta poikaa, 15-vuotiasta suurlupausta Sergei Eremenkoa ei nähdä Jaron avauksessa.

– Sergei on penkillämme, mutta peliaikaa hän tuskin saa, koska hän on ollut viime päivät Eerikkilässä leirillä, jossa hän pelaa kolme peliä putkeen, kertoi Eremenko Senior.

Sergei Eremenko teki heinäkuussa liigadebyyttinsä Pohjanmaan derbyssä VPS:aa vastaan.

– Sergei pelasi silloin liigaa vasta noin 15 minuuttia. Ei voi sanoa, että Sergei olisi pojistani lahjakkain jalkapalloilija, mutta hänellä on kieltämättä hyvä pelikäsitys ja taitotaso, kommentoi Eremenko Senior vertailua vanhempiin poikiinsa Roman Eremenkoon ja Alexei Eremenko Junioriin.

Turun Sanomat

JARI WELLING