Jalkapallo

Torresin lähtö varmistui, Remy korvaajaksi Chelseaan

Euroopan jalkapallokesän siirtomarkkinoiden viimeinen päivä sujui pitkälle iltaan asti suhteellisen rauhallisesti. Muutamia tunteja ennen siirtoikkunan sulkeutumista oli julkistettu vain muutama suuremman kokoluokan kauppa.

Espanjalaishyökkääjä Fernando Torresin lähtö Chelseasta varmistui, mutta korvaaja astui sisään lähes samalla ovenavauksella. Chelsea ilmoitti pestanneensa nelivuotisella sopimuksella ranskalaiskärki Loic Remyn naapuriseura QPR:stä. Kauppahinta on lehtitietojen mukaan 13 miljoonaa euroa.

Torres, 30, siirtyy AC Milaniin kaksivuotisella lainasopimuksella. Hän siirtyi Chelseaan Liverpoolista ennätyksellisellä 50 miljoonan punnan summalla neljä vuotta sitten, mutta ei koskaan täyttänyt odotuksia.

Päätökseensä tuli myös japanilaispelaaja Shinji Kagawan epäonnistunut retki Manchester Unitediin. Kagawa palaa odotetusti Saksan Bundesliigan Borussia Dortmundiin, jossa hän teki läpimurtonsa ennen ManU-siirtoaan.

Lehtitietojen mukaan kauppahinta on noin 8 miljoonaa euroa. Kagawan tuore sopimus on nelivuotinen.

– Halusin tehdä unelmastani totta Valioliigassa. Nyt olen tyytyväinen ollessani taas Dortmundin mies. Tämä on mahtava joukkue ja ihmeellinen ympäristö, Kagawa sanoi.

Toinen bundesliigaseura Berliinin Hertha vahvistuu Salomon Kaloulla . Norsunluurannikon maajoukkuehyökkääjä siirtyy Herthaan ranskalaisesta Lillestä, ja siirtosummaksi on arvioitu noin 3 miljoonaa euroa. Ennen Lilleä Kalou, 29, pelasi vuodet 2006–12 Chelseassa.

TS - STT - AFP – Reuters