Jalkapallo

Paatelainen ja ryhmänsä täynnä intoa EM-avaukseen

Jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen osaa varovaisen puheen ennen otteluja, mutta kokeneelta kehäketulta löytyy toki myös itseluottamusta yllin kyllin. Ja luottaa luotsi myös joukkueeseensa, joka aloittaa ensi viikolla odotetun matkan kohti vuoden 2016 EM-lopputurnausta.

– Tottakai olemme suosikkeja, paperilla jos katsotaan. Ja se on hieno asia. Nyt on vastattava menemällä ja ottamalla rutiinivoitto, päävalmentaja mietti lähtökohtaa karsinnat avaavaan vierasotteluun Färsaarilla.

Suosikkien on todellakin otettava tuo rutiinivoitto, tai muuten pitkä karsintataival saa kenties liian jyrkän mutkan heti alkuun. Paatelainen ei kuitenkaan olisi Paatelainen, jos joukkueen julkistuksessa keskiviikkona ei olisi kuultu ne tarpeelliset varoitukset.

– Uskon ja tiedän, että pelimme on paremmissa uomissa kuin edellisten (MM-)karsintojen alkaessa. Odotan ottelua innolla, mutta samalla tiedostamme ottelun vaikeuden. Färsaaret ei missään tapauksessa ole läpihuutojuttu, siellä ovat kangerrelleet niin Italia kuin Ruotsikin.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Heillä on hyvä joukkue, jossa on nuoria erittäin liikkuvia pelaajia ja jotka ovat vahvoja puolustuksessa. Meidän on oltava kärsivällisiä, odotan ottelusta nihkeää.

Pelote ja sankari?

Paatelaisen mukaan nihkeästä pelistä on turha odottaa murskavoittoa. Ja moiset juhlat ovatkin Suomelle hyvin harvinaisia, osaltaan siksi, että maajoukkueesta on "aina" puuttunut se maaleja sylkevä ja puolustajia pelottava kärkitykki.

Tuorein tarjokas tuohon rooliin on kesällä kohusiirron espanjalaisjätti Real Madridiin tehnyt 23-vuotias Eero Markkanen, joka sai alkukesästä A-maajoukkuedebyyttinsä Baltic cupissa Liettuaa vastaan. Parimetrinen ja satakiloinen Markkanen on ainakin pelote, mutta olisiko Ruotsin liigan AIK:ssa faneilta "Eero the Hero" -lempinimen nopeasti tehoillaan tienanneesta miehestä näiden karsintojen sankariksi?

– Eero antaa meille uuden ulottuvuuden ja mahdollisuuden. Meillä on nyt kärjessä pelaaja, joka voittaa keskityspalloja. Siinä mielessä hän on erittäin tervetullut pelaaja. Ei ole kuitenkaan kirkossa kuulutettu, että hän tulee pelaamaan jokaisessa ottelussa, Paatelainen kuittasi.

TS - STT – JANNE LEHIKOINEN