Jalkapallo

Nostalgia: Nuortunut Inter satsaa nopeaan peliin 3.2.2005

Kuvateksti: Martin Mutumba järjesti tempuillaan turkulaiskatsojille paljon puhuttavaa. Taidokas peluri esiintyi Interin nutussa vuosina 2005-2007 yhteensä 58 ottelussa ja iski niissä seitsemän maalia.

Martin Mutumba AIK:sta ja Antti-Jussi Karnio JJK:sta  uudet tulokkaat

Tulevalla kaudella jalkapalloliigassa pelaa rajun nuorennusleikkauksen kokenut Turun Inter. Viime kauden joukkueesta on pois 12 pelaajaa, joista suurin osa kuului joukkueen kokeneeseen kaartiin. Uusia pelaajia julkistettiin keskiviikkona kaksi: maalivahti Antti-Jussi Karnio ja hyökkääjä Martin Mutumba .

Interin valmennusryhmässä puolestaan tekninen johtaja Jan Stahre on saanut lisätittelikseen myös termin taktinen päävalmentaja. Päävalmentajana jatkaa Kari Virtanen .

Ruotsalaishyökkääjä Mutumba, 19, on pelannut Allsvenskanissa kymmenen ottelua Solna AIK:n riveissä kausilla 2002-2003.

– Viime kaudella en pelannut, koska jalkani meni poikki. Nyt jalkani on kuitenkin taas täysin terve, kertoi Mutumba, joka ennen AIK:ta edusti Vasalunds IF:ää (-1998).

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Mutumban Interiin toi Jan Stahre, joka on toiminut hänen valmennusjoukoissaan AIK:ssa jo vuodesta 1999 lähtien.

– Martin Mutumba on hyvä kaksinkamppailuissa: hän on muutenkin näyttävä pelaaja, joka pystyy hyvään tempopeliin, summasi Stahre.

Mutumballa on tilillään myös Ruotsin juniori (15) - ja poikamaajoukkuiden (4) otteluita.

27-vuotias Antti-Jussi Karnio on pelannut viimeiset viisi kautta Jyväkylän Jalkapalloklubin ykkösmaalivahtina. Hänellä on myös tilillään joitakin Ykkösen otteluita toissa kaudelta GBK:n riveistä.

– Tarkoituksenani on haastaa heti Magnus Bahne taisteluun Interin ykkösmaalivahdin paikasta, vannotti Karnio.

Mahouven ja Oinaksen korvaajat haussa

Interin puheenjohtajan Stefan Håkansin mukaan on mahdollista, että Interiin tulee vielä lisävahvistuksia, ennen kuin siirtoaika 15. huhtikuuta sulkeutuu.

– Etsimme vielä ainakin keskikentälle luovaa balanssipelaajaa ja vasenta pakkia, paljasti Stahre.

Viime kauden joukkueesta ankkurimies Marcel Mahouve jatkaa uraansa Skotlannin toisella sarjatasolla Hamiltonissa ja vasemman pakin Janne Oinaksen sopimusta ei uusittu.

– Mahouve on tehnyt sopimuksen Hamiltonin kanssa kevääseen saakka, mutta hän jatkanee siellä senkin jälkeen. Hän on kuitenkin virallisesti siellä lainasopimuksella, totesi Håkans.

– Pelaajia on edelleen paljon liikkeellä. Tarjokkaiden yhteydenottoja tulee koko ajan, vahvisti Kari Virtanen.

– Meillä on nyt kasassa nuori, mutta myös varsin nopea joukkue. Satsaammekin nyt ennen kaikkea nopeaan peliin, jotta pystymme ottamaan joukkueena seuraavan askeleen eteenpäin. Joukkue on siihen sopivan tuore, summasi Stahre.

– Olemme harjoitelleet 24. tammikuuta lähtien. Nyt mennäänkin harjoituksissa erittäin lujaa. Ensi kaudella tulemme pelaamaan yleisöön menevää jalkapalloa. Tulemme olemaan aktiivinen joukkue, tuki Virtanen.

Stahren ja Virtasen yhteistyössä ei ole herrojen mukaan mitään epäselvyyksiä.

– Tällainen työnjako on ihan kansainvälinen tapa, kuittasi Stahre, joka vastaa lähinnä joukkueen peluutuksesta ja Virtanen harjoittelusta.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– En näe mitään syytä, miksei tällainen hieman erilainen johtamistapa ei voisi toimia, huomautti puheenjohtaja Håkans.

Interin valmennusryhmässä jatkaa myös Jami Wallenius , jonka vastuulla on ennen kaikkea reserviryhmä VG-62 ja Inter-akatemia, johon kuuluu tällä hetkellä viisi pelaajaa.

– VG:ssä tulee sama nuorekas linja jatkumaan. Sarjapaikan varmistaminen Ykkösessä on varmaan vaikeaa, mutta sen minkä voimassa häviämme, taidossa voitamme, kiteytti Wallenius reservijoukkueen ensi kesän näkymät.

VG-62:n mukana ovat toistaiseksi uusista nimistä ainakin AC Oulusta tullut Miika Takkula ja MuSasta saapunut Timo Furuholm .

Interin pelaajista Touko Tumanto oli varma, että raju nuorennusleikkaus ei tuo ongelmia.

– Pelityylimme toki saattaa muuttua. Vauhtia tulee varmasti lisää, arveli Tumanto.

– Materiaalilemme sopii mainosti 4-4–2 -systeemiin, mutta pystymme pelaamaan monella muullakin systeemillä, mietti Stahre.

Puheenjohtaja Håkansin mukaan Interin tavoite tulevallakin kaudella on mitali ja eurokentät.

Uusi kapteenisto ei ole vielä selvillä, mutta Stahre kehui ainakin Ari Nymania johtajatyypiksi. Interin ensimmäinen harjoitusottelu on tänään Allianssia vastaan vieraissa.

Turun Sanomat

JARI WELLING