Urheilu

Murtuma Heleniuksen kädessä vaatii leikkaushoitoa

Ammattinyrkkeilijä Robert Heleniuksen eilisessä Gbenga Oloukun -ottelussa loukkaantunut oikea käsi vaatii leikkaushoitoa.

– Oikean käden nimettömässä sormessa todettiin murtuma, kun se röntgenkuvattiin. Luu on kokonaan poikki ja käsi täytyy leikata. Leikkaus tehdään tiistaina tai keskiviikkona erikoiskirurgin vastaanotolla Berliinissä, Helenius kertoi.

– Luuta yritettiin jo vetää paikoilleen, mutta se ei onnistunut ja siihen joudutaan varmasti laittamaan jotakin metallia tueksi.

Helenius kukisti Helsingin ammattilaisillassa raskaansarjan kahdeksaneräisessä ottelussa nigerialaisen Oloukunin kaikilla tuomariäänillä, vaikka luu kädestä murtui ottelun puolivälissä. Viidennessä ja kuudennessa erässä Helenius oli tovin vaikeuksissa kovien kipujen takia.

– Se söi vähän psyykettä, kun ei kunnolla pystynyt lyömään oikealla kädellä. Onneksi pystyin kuitenkin taistelemaan voiton, uransa 12. ammattilaisottelun tappioitta iskenyt Helenius totesi.

Alun perin Heleniuksen piti otella seuraavan kerran jo huhtikuun lopussa tai toukokuun alussa. Nyt edessä on kuitenkin pidempi ottelutauko.