F1

Webber jahtaa täysissä voimissaan kotivoittoa

Red Bullin australialaiskuski Mark Webber tietää, että tallin sisäisen nokkimajärjestyksen vuoksikin hänen pitäisi viikonloppuna pystyä lyömään tiimikaverinsa Sebastian Vettel.

Kotiyleisön edessä mies ainakin saa 110 prosenttia suorituskyvystään taatusti irti.

Sinulla on urasi paras tilaisuus voittaa kotikisasi? Kuinka paljon kotikilpailun voittaminen merkitsisi sinulle?

– Se olisi ihanaa. Tiedän, että jokainen kilpakuski haluaisi tällaisen mahdollisuuden voittaa oma kotikilpailunsa. Olen onnekas, kun minulla on tällainen tilaisuus yrittää voittaa, kun läheskään kaikilla kuljettajilla ei ole lainkaan omaa kotikisaa.

– Meillä auto toimii erittäin hyvin ja sen ansiosta minulla on paras mahdollisuus koko porukasta, mutta kaiken täytyy osua nappiin ja kaikki täytyy tehdä oikein, jotta saamme puhtaan viikonlopun.

– Olisi upea tunne voittaa tämä kisa, mutta hienoja paikkoja on muuallakin. Varmasti jokainen meistä haluaisi voittaa Monacon. Myös Brasilian voitto viime vuonna merkitsi minulle paljon. Se oli kisa, missä Ayrton Senna voitti samalla radalla ja seisoi samalla palkintokorokkeella keskimmäisenä.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Australialaisena olen nähnyt Mick Doohanin voittavan kaksipyöräisissä kotikisansa Philip Islandilla. Kun voittaa MM-osakilpailun omalla kotipihallaan, se on suuri hetki jokaiselle urheilijalle, Webber vakuutti.

Australia ja Suomi
samassa veneessä

Webber painotti sitä, kuinka vaikeaa Australiasta on päästä F1-huipulle.

– Kun katsoo tilastoja, näkee, kuinka hankalaa se on ollut. Meitä ei ole ollut monta F1:ssä tältä puolelta maapalloa. On hyvin vaikea päästä sinne sisään ja saada ura käyntiin.

– Eurooppalaisille se on paljon helpompaa. Perheet ovat lähellä ja siten on helpompi päästä vauhtiin urallaan. Meillä australialaisilla on ollut enemmän menestystä kaksipyöräisissä. F1:ssä on vain kolme voittajaa, joista kaksi on voittanut mestaruuden.

– Australiassa auto- ja tupakkateollisuudelle on tarjolla pienemmät markkinat, eikä siksi täältä ole samaa imua kuin monessa muussa maassa.

– Tosin voi kyllä väittää, että miksi niin pienellä maalla kuin Suomella on sitten ollut sellainen menestys. Siellä on omat syynsä, miksi suomalaisilla on niin hyvä maine. Mestaruudet tietysti ruokkivat sitä menestystä, Webber summaili.

Ei ajatustakaan
lopettamiseen

Lewis Hamilton on halvaannuttanut australialaisfaneja lausunnoillaan Sydneyssä, että veikkaa Webberin mahdollisesti vetäytyvän F1-autoilusta tämän kauden jälkeen.

Webberiltä tiedusteltiin kantaa Hamiltonin arvioihin torstain lehdistötilaisuudessa.

– Olen hyvin motivoitunut. Nautin työstäni. Odotan kovasti hienoa kautta itseltäni, eikä minulla ole aikomustakaan lopettaa. Antaa Lewisin pitää mielipiteensä. Sillä ei ole isoa merkitystä minun tekemisiini, Webber kuittasi.

Turun Sanomat, Melbourne

HEIKKI KULTA