F1

Bahrainin kisa kutkutti Alonsoa

Kaksi pakollista renkaanvaihtovisiittiä varikolle ei Ferrarin Fernando Alonson mielestä muuttaisi Grand Prix -kisoja yhtään värikkäämmiksi kuin mitä ne nyt ovat.

– Joku tai jotkut tallit saattaisivat tehdä pysähdyksen aikana virheen. Sillä voisi olla vaikutusta järjestykseen, mutta jos kaikki toimisivat varikolla virheettömästi, muutoksella ei olisi suurta vaikutusta, Alonso arvioi.

Alonson voittamaa MM-avausta Bahrainissa parjattiin tylsäksi ja merkiksi siitä, etteivät tälle kaudelle tehdyt sääntömuutokset poikineet lisää ohituksia. Alonso näkee asian toisin.

– Voi olla, että joidenkin mielestä avauskilpailu oli tylsä ja pitkävetinen, mutta näin ei ollut minun kohdallani.

– Autot ovat lähtöruudukossa suurin piirtein oikeassa paremmuusjärjestyksessä, kun kaikki aika-ajon osat ajetaan kevyellä polttoainelastilla. Ideaalitilanteessa siinä järjestyksessä autojen pitäisi tulla maaliinkin, mutta milloin kilpailut ovat sujuneet startista maaliin ilman odottamattomia tapahtumia, Alonso kysyy.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

– Minusta on paras katsoa ensin muutama kisa ja arvioida sitten uusien sääntöjen vaikutus uudestaan. Nyt kaikki ajoivat Bahrainissa kilpailun yhdellä stopilla koska nykyiset rengasseokset ovat vahvempia kuin viime kauden vastaavat, Alonso muistutti.

Red Bullilla
nopein auto

– Juuri tällä hetkellä Red Bullilla on ehkä kaikkein nopein auto, Alonso sanoo.

Entä uskooko Alonso Michael Schumacherin voittavan kisoja vielä tämän kauden aikana?

– Vaikea sanoa. En usko, että hänen ajotaitonsa olisivat mihinkään kadonneet. Nykyautot ovat kuitenkin erilaisia kuin ne millä hän oli tottunut ajamaan. Voi viedä aikansa ennen kuin hän pystyy ottamaan näistä kaiken irti.

Turun Sanomat, Melbourne

STT–AP