Urheilu

Niemelä luotsaamaan mäkihyppääjiä

Ranskan entinen mäkihyppyvalmentaja Pekka Niemelä ryhtyy luotsaamaan nyt suomalaishyppääjiä. Lehtikuva.
Ranskan entinen mäkihyppyvalmentaja Pekka Niemelä ryhtyy luotsaamaan nyt suomalaishyppääjiä. Lehtikuva.

Pekka Niemelä on valittu Suomen mäkihyppymaajoukkueen päävalmentajaksi. Hänen sopimuksensa on 2+2-vuoden mittainen. Niemelä on valmentanut Ranskan maajoukkuetta kaudesta 2006–2007 alkaen. Pesti Ranskassa päättyy tänä keväänä.

Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajana jatkaa Kimmo Savolainen. Mäkihypyn ja yhdistetyn kotimainen katto-organisaatio Finnjumpingin ry on tehnyt myös Savolaisen kanssa 2+2-vuoden sopimuksen.

Niemelä korvaa Suomen päävalmentajana Janne Väätäisen, joka ilmoitti viikonvaihteessa, ettei halua jatkaa päävalmentajana.

– Fiilikset on hyvät ja mieli nöyrä kun uudet haasteet ovat edessä ja motivaatiota riittää, Niemelä totesi valinnastaan.

Ennen Ranskan maajoukkueen valmentajuutta 35-vuotias Niemelä toimi lähes neljä vuotta japanilaisen yritysjoukkueen valmentajana.

Savolainen on puurtanut yhdistetyn päävalmentajana viimeiset kaksi kautta.

– Kun Janne Väätäinen ilmoitti päättävänsä uransa Suomen mäkijoukkueen valmentajana, nämä valmentajavalinnat olivat ykkösvaihtoehdot vakansseihin. Neuvottelut etenivät nopeasti ja hyvässä hengessä, Finnjumping ry:n puheenjohtaja Ilkka Tiilikainen totesi valinnoista.

Tiilikaisen mukaan muu maajoukkuehenkilöstö valitaan myöhemmin.

– Aloitamme välittömästi päävalmentajien kanssa muiden vakanssien täyttämisen, Tiilikainen sanoi.