Urheilu

Hamilton: Aika-ajomenestystä kohennettava

Aika-ajomenestyksen terästäminen on McLaren-tallin Lewis Hamiltonin mielestä avain menestykseen formula ykkösten Australian gp:ssä viikonvaihteessa. Kauden avauskilpailussa Bahrainissa hän ajoi neljännestä lähtöruudusta kolmanneksi, kun tallitoveri Jenson Button eteni kahdeksannesta lähtöruudusta seitsemänneksi.

– Ilman muuta meidän kannalta oleellisin asia on saada aika-ajosijoitus kohenemaan. Lähtöpaikalla on nyt vielä enemmän merkitystä kuin aiemmin, Hamilton viittasi ohittamisen vaikeuteen.

Bahrainin gp:ssä Hamilton kykeni ajamaan samaa vauhtia kuin kisaa alkumatkasta johtanut Red Bullin Sebastian Vettel ja myöhemmin Vettelin vaikeuksien ansioista Ferrarille kaksoisvoiton tuoneet Fernando Alonso ja Felipe Massa. Oman sijoituksen parantaminen ei onnistunut ennen kuin Vettel ajautui vaikeuksiin.

Kisa-asioiden ohessa Hamilton on miettinyt myös, kenestä tulee hänen uusi managerinsa, kun hänen isänsä Anthony on päättänyt jättää tehtävän. Yhteistyöstä ovat tiettävästi olleet kiinnostuneet muiden muassa Mika Häkkinen ja Martin Brundle.