Urheilu

Manchester United palasi liigakärkeen

Wayne Rooney epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta teki myöhemmin tärkeän maalin ja auttoi Manchester Unitedia nousemaan taas sarjakärkeen.
Wayne Rooney epäonnistui rangaistuspotkussa, mutta teki myöhemmin tärkeän maalin ja auttoi Manchester Unitedia nousemaan taas sarjakärkeen.

Manchester United selvitti hankalan pelin kukistamalla Liverpoolin jalkapallon Englannin Valioliigan tämänpäiväisessä huippukohtaamisessa. Wayne Rooneyn ja Park Ji-Sungin maalit toivat kotijoukkueelle 2–1-voiton ja paluun liigakärkeen.

Liverpool pääsi yllättämään kotijoukkueen ja -yleisön jo viidennellä minuutilla, kun Fernando Torres päätti hienosti rakennetun hyökkäyksen maaliin. ManU sai kuitenkin tarvitsemansa kuittauksen nopeasti. Javier Mascherano kaatoi Antonio Valencian rangaistusalueen rajalla, ja Rooney asettui ampumaan pilkkua torikokouksen jälkeen. Unitedin porukka kun vaati kovasti Mascheranolle punaista korttia, saadun keltaisen sijasta.

Liekö Rooneyta hässäkkä häirinnyt, sillä rangaistuspotku oli heikko. Englannin maajoukkuekärki sai kuitenkin anteeksi virheensä, kun Liverpool-vahti Jose Reinan torjuma veto tarjosi hänelle avopaikan. Paluupallosta Rooney ei enää epäonnistunut.

Avausjaksolla vielä näkymättömissä haahuillut korealainen Park nousi toisella puoliajalla hyvin esiin, ja piristyminen palkittiin voittomaalilla 60. minuutin kohdalla.