Urheilu

Loimun hurmos hiipui toisessa erässä

Henri Tuomi seuraa katseella, kun  Perungan Poikien Pekka Sairanen ohittaa Loimun repaleisen torjunnan (Deivi Ystiz, Simo–Pekka Olli.
Henri Tuomi seuraa katseella, kun Perungan Poikien Pekka Sairanen ohittaa Loimun repaleisen torjunnan (Deivi Ystiz, Simo–Pekka Olli.

Raision Loimun hurmos kesti ensimmäisen erän lentisliigan neljännessä puolivälieräottelussa Perungan Poikia vastaan. PerPo voitti lopulta pelin selvästi 1–3 -erin (31–29, 19–25, 16–25, 16–25). Lopputulos tietää sitä, että paras seitsemästä ottelusarja on tänään katkolla rovaniemeläisille.

Ensimmäinen erä oli loppusarjalentopalloa parhaimmillaan. Molemmat joukkue hyökkäsivät rohkeasti ja puolustivat uhrautuvaisesti. Varsinkin Loimun hakkuri Ossi Rumpunen huudatti tuttuun tapaan innolla kannustavaa kotiyleisöä (542 henk.).

Erä päättyikin Loimun voittoon jatkopalloilla, kun juuri Rumpunen onnistui torjumaan illan tehomiehen Herman Egleskalnsin iskun. Egleskalns paukutti komeat 27 pistettä hyvillä tehoilla (+23).

Vielä toisen erän alussa hurmosta riitti, ja Loimu hivuttautui 4–1. 5–2 ja 7–3 johtoon. Tilanteessa 11–11 PerPo meni menojaan. Loimun peli sekosi täysin. Loimun päävalmentaja Kai Stenius vaihtoi loppuerässä passariakin Simo–Pekka Ollista Jani Puputtiin herättääkseen joukkueensa, mutta turhaan.

Jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kolmas ja neljäs erä olivat yksipuolista PerPon näytöstä. Kolmannessa erässä PerPo karkasi heti 7–0 -johtoon, ja sama tyly meno jatkui seuraavassakin.

– Jos on 10–1 tappiolla, niin siitä on paha nousta, myönsi Loimun parhaana pelaajana palkittu Ossi Rumpunen.

Rumpunen olikin joukkueensa tehokkain 21 yhdellä pisteellään (+9).

Sen sijaan joukkueen niin sanotut tähtipelaajat Jimmy Hernandez (12/+4) ja Ronald Jimenez (11/+3) pelasivat surkeasti, eikä kehumista ollut passari Simo–Pekka Ollin pelissäkään.

– Jotain on tietenkin vialla, kun joukkueen kokeneimmat pelaajat istuvat penkillä ottelun loppuhetkillä. Mutta sinne he tänä iltana kuuluivat, Stenius sanoi.

Stenius peräänkuulutti avainpelaajiltaan vastuunottamista, tai juna- ja hotellivaraukset Rovaniemen otteluun voi perua.

– En tiedä, mistä johtui, mutta usko loppui täysin toisessa erässä, Stenius sanoi.

– Vaikka tiedettiin hyvin minne PerPon hakkuri (Egleskalns) iskee, ja siitä ainakin viisikymmentä kertaa pelaajille muistutin, mitään ei tapahtunut, Stenius jatkoi.

Veitsi kurkulla illan otteluun

Stenius halusi tänä iltana nähdä joukkueessa aivan erilaista taisteluilmettä.

– Hurmos on saatava päälle, Stenius sanoi.

Loimussakin pelannut PerPon keskitorjuja Henri Tuomi oli erittäin tyytyväinen, kun jatkopaikka on katkolla jo tänään. Kolmessa ensimmäisessä pelissä voittajasta ei ole ollut epäselvyyttä.

– Mielestäni pelasimme tänään kauden parasta peliämme, Tuomi sanoi.

PerPon päävalmentaja Pavel Tresnak kuitenkin tietää, kuinka vaikeaa ottelusarjan katkaiseminen on.

– Tarvitaan vielä kolme erää jatkoon pääsemiseksi, ja senkin jälkeen on vielä kolme peliä siihen, joten hyvältä näyttää, Tresnak sanoi.