”Ei kai sitä voi pelata kahta näin huonoa peliä peräkkäin”

Jaksaako Leijonat ärjyä pronssiottelussa?

Suomen "mentaalienergia" punnitaan olympiajääkiekon pronssiottelussa varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Yhdysvallat luisteli välieräottelussa Suomen jäihin. Kuvassa USA:n Dustin Brown hyppää Suomen Ville Peltosen yli. Taustalla Jarkko Ruutu.
Suomen "mentaalienergia" punnitaan olympiajääkiekon pronssiottelussa varhain sunnuntaina Suomen aikaa. Yhdysvallat luisteli välieräottelussa Suomen jäihin. Kuvassa USA:n Dustin Brown hyppää Suomen Ville Peltosen yli. Taustalla Jarkko Ruutu.
Vancouver (STT–TUOMAS ARKIMIES)

Olympiajääkiekon pronssiottelussa Leijona-pelaajien henkinen kantti on kovassa testissä. Yhdysvaltain antaman selkäsaunan jälkeen perinteiset puheet ”tilanteen nollaamisesta” punnitaan.

Kiekkopersoona Juhani Tamminen jaksaa aina muistuttaa ”mentaalienergian” merkityksestä. Nyt tuota mentaalienergiaa olisi jostain kaivettava.

Mikko Koivu totesi hävityn välierän jälkeen, että tappio pitää käsitellä nimenomaan joukkueena. Vasta sen jälkeen on mahdollisuus siirtyä eteenpäin.

– Tappio on aina tappio. Mitään ihmekikkoja pronssipeliä varten ei oikeastaan ole. Tämä on jääkiekkoa ja joukkueena mennään eteenpäin, Koivu sanoi.

Synkän USA-pelin jälkeen seuraavassa ottelussa on panoksena olympialaisten pronssimitali. Kaikesta huolimatta pronssi olisi hieno saavutus maailman kovatasoisimmassa jääkiekkoturnauksessa.

– Välierän aikana ei tehnyt yhtään mieli pronssiotteluun, eikä tee vieläkään, sanoi Tuomo Ruutu hävityn USA-ottelun jälkeen.

– Mutta ei kai sitä voi pelata näin huonosti kahta peliä peräkkäin. Olemme täällä edustamassa Suomea ja ei kai pronssiotteluun latautumiseen ole mitään poppakonsteja. Emmeköhän me ole valmiita, Ruutu jatkoi.

Jarkko Ruutu oli samoilla linjoilla veljensä kanssa.

– Ei tämä häviö varmaankaan vaikuta. Se on uusi peli, vaikka halusimmekin finaaliin.

Viimeinen puristus

Suurella todennäköisyydellä viimeisissä olympialaisissaan pelaava Teemu Selänne valoi myös uskoa joukkueeseen murheellisen välierän jälkeen.

– Meidän pitää muistuttaa itseämme, että tämä ei ole vielä lopussa, Selänne sanoi.

Suomen joukkueen nuorin pelaaja, 25-vuotias puolustaja Sami Lepistö nostikin tärkeäksi asiaksi sen, että pronssipeli on monelle ansiokkaalle Leijonalle luultavasti viimeinen peli olympialaisissa tai maajoukkueessa yleensä.

– Haluamme voittaa heidän takiaan. Heillä on ollut niin suuri merkitys suomalaiselle jääkiekolle. Meidän on annettava heille jotain takaisin, Lepistö tunnelmoi.

Pronssiottelu pelataan varhain sunnuntaina aamulla Suomen aikaa.